≫ 

Osnivač Twittera: “Elon Mask je jedinstveno rešenje u koje verujem”

Džek Dorsi, osnivač Twittera i nekadašnji izvršni direktor, rekao je šta misli o Maskovoj kupovini ove društvene mreže

  • 0
Džek Dorsi, Jack Dorsey

Foto: Profimedia/AFP/Prakash SINGH

U nizu tvitova koji su počeli pesmom “Everything In Its Right Place” (Sve na svom pravom mestu) britanskog benda Radiohead, Džek Dorsi - osnivač Twittera - rekao je da “u principu ne verujem da iko treba da poseduje ili vodi Twitter”.

“[Twitter] Želi da bude javno dobro na nivou protokola, a ne kompanija. Međutim, rešavajući problem toga da je zapravo kompanija, Elon je jedinstveno rešenje u koje verujem. Verujem u njegovu misiju da proširi svest”, dodaje Dorsi.

Ranije u nizu je rekao da je “Twitter najbliža stvar koju imamo globalnoj svesti”. Dobar deo te “globalne svesti” se poslednjih mesec dana pitao da će Mask zaista kupiti kompaniju ili ne.

Pre nego što je sinoć to potvrđeno, bilo je trenutaka kada je to delovalo kao da se neće desiti.

Mask je početkom meseca postao najveći akcionar Twittera, svega 10 dana kasnije ponudio je da kupi kompaniju za 42 milijarde dolara. Ta ponuda je odbijena sutradan.

Međutim, u ponedeljak su se pojavili izveštaji da je Twitter blizu da sklopi dogovor sa Maskom, a sinoć je i potvrđeno da je milijarder kupio društvenu mrežu za 44 milijarde dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA