≫ 

Twitter će dati informacije o milionima korisnika Elonu Masku

Maskova kupovina Twittera na čekanju od maja

  • 0
Ilon Mask Foto: Profimedia

Twitter bi mogao da ispuni zahtev Elona Maska za više podataka o korisnicima već ove nedelje.

Kako The Washington Post piše, kompanija planira da milijarderu omogući potpuni pristup svojoj internoj bazi podataka koja uključuje detalje o više od 500 miliona tvitova koji se svakodnevno objavljuju na platformu.

Pored toga što predstavlja zapis u realnom vremenu o tome šta se dešava na Twitteru u bilo kom trenutku, ovo uključuje podatke o uređajima i informacije o nalozima koji pristupaju platformi.

Nakon što je Twitter u aprilu prihvatio Maskovu ponudu od 44 milijarde dolara, milijarder je u maju najavio da je dogovor "privremeno na čekanju" zbog zabrinutosti koje je imao u vezi sa lažnim nalozima.

Twitter je dosledno tvrdio da botovi predstavljaju manje od pet odsto njegovih dnevnih korisnika, što Mask kaže da želi da potvrdi pre nego što krene dalje sa akvizicijom. Mask je u ponedeljak optužio kompaniju da je počinila "materijalnu povredu" sporazuma tako što je navodno odbila da otkrije dovoljno informacija o lažnim nalozima.

Twitter je tada rekao da će "nastaviti da kooperativno deli informacije" sa Maskom dok rade na završetku transakcije.

"Verujemo da je ovaj sporazum u najboljem interesu svih akcionara", rekla je kompanija za TWP, ponavljajući svoju izjavu od ponedeljka.

"Nameravamo da zatvorimo transakciju i sprovedemo sporazum o spajanju po dogovorenoj ceni i uslovima."

Koliko botova i lažnih naloga ima na Twitter je važno za Maska jer bi taj broj imao značajan uticaj na njegovu sposobnost da monetizuje platformu putem reklama. Mask je uložio oko 33 milijarde dolara svog ličnog bogatstva da kupi kompaniju, i od njega se traži da prođe kroz dogovor osim ako ne pokaže da ga je Twitter prevario ili da se vrednost platforme promenila.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA