Vreme čitanja: oko 1 min.

Google Translate na vebu sada prevodi i tekst sa slika, evo kako to da probate

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opciju ćete pronaći na veb stranici Google translate, gde ćete na vrhu videti novu karticu Slike

  • 0
Google translate web verzija Foto: Jarretera / Shutterstock.com

Google je sada i na veb doveo tehnologiju nalik na AR Translate za Google Lens, koja u meniju izvodi prevode tekstova na slikama u realnom vremenu.

Opciju ćete pronaći na veb stranici Google translate, gde ćete na vrhu videti novu karticu Slike.

Nakon učitavanja fotografije ili snimka ekrana sa vašeg računara, pojavljuje se prevod koji bi trebao izgledati kao izvorni tekst, no kao i u slučaju klasičnog tekstualnog prevodioca, nemojte očekivati da će biti baš besprekoran u prevođenju.

Veb interfejs uključuje opcije za kopiranje teksta, preuzimanje prevedene slike ili njeno brisanje. Osim toga, omogućaca prevođenje 113 dostupnih izvornih jezika (i može ih automatski otkriti) i 133 odredišna jezika.

Oznaka Lens translate ispod rezultata ukazuje na to da koristi iste generativne mreže (GAN) koje pokreću AR Translate za Google Lens. Iako Lens već godinama može prevoditi slike na telefonima, najnovija verzija koja je debitovala prošle godine koristi istu tehnologiju da vam omogući prevođenje slika u veb okruženju, što će vam verujemo biti korisno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA