≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Google Drive uveo ograničenje od 5 miliona stavki, čak i ako vam je ostalo slobodnog prostora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako se promena dogodila bez prethodnog upozorenja, portparol Google Workspace-a je za CNET naknadno potvrdio ovu promenu

  • 0

Do ovog saznanja došli su korisnici Reddit-a koji su bili prisiljeni da obrišu ili preslože milione stavki. Mnogi od njih su počeli da primaju obaveštenje "Učitavanje nije uspelo" oko 14. februara za bilo koju radnju, uključujući stvaranje novog praznog foldera.

Iako se promena dogodila bez prethodnog upozorenja, portparol Google Workspace-a je za CNET naknadno potvrdio ovu promenu: "Kako bi održali snažnu izvedbu i pouzdanost, pojedinačni korisnici ograničeni su na 5 miliona ukupno kreiranih stavki na svom Google disku".

Iako Google u ponudi premium paketa nudi od 100GB do 30TB prostora u sklopu Google One usluge čini se da se navedeno ograničenje odnosi i na njih.

Google One se inače takmiči se sa Microsoft-ovim OneDrive-om, Dropbox-om, Amazon Cloud Drive-om i drugima. Neki od njih takođe imaju slična ograničenja.

Primera radi, OneDrive za kompanije ima ograničenje od 50.000 stavki po folderu, ali nije sigurno ima li Microsoft zadanu gornju granicu ukupnog broja stavki.

Što se konkretnog ograničenja Google Drive-a tiče trenutno ga je moguće zaobići kompresovanjem datoteka u .ZIP što se računa kao jedna stavka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA