Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft Edge navodno krade podatke iz Chrome-a bez dozvole korisnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft za sada nije komentarisao ove navode, ostavljajući otvoreno pitanje da li je reč o grešci ili namernoj praksi

  • 0
Microsoft Edge, Majkrosoft Edž Foto: Microsoft

Microsoftov pregledač Edge je ponovo predmet kritika korisnika zbog navoda da samoinicijativno preuzima podatke iz Google Chrome-a, uključujući otvorene tabove, istoriju pretrage i omiljene stranice, bez eksplicitne dozvole korisnika.

Ova funkcionalnost, koja je dizajnirana da olakša korisnicima prelazak sa Chrome-a na Edge, trebalo bi da bude deaktivirana po podrazumevanim podešavanjima, ali izveštaji ukazuju na suprotno.

Tokom početnog podešavanja, Edge nudi opciju za sinhronizaciju sa drugim pregledačima, što bi korisnicima trebalo da omogući lagan prelazak sa Chrome-a ili Firefox-a. Međutim, Tom Voren iz The Verge-a tvrdi da je Edge preuzeo njegove Chrome kartice na dva uređaja bez dozvole nakon nedavnih ažuriranja Windows-a.

Microsoft za sada nije komentarisao ove navode, ostavljajući otvoreno pitanje da li je reč o grešci ili namernoj praksi.

Za korisnike u Evropskoj uniji postoji bar malo utehe, s obzirom na to da će uskoro biti moguće deinstalirati Edge desnim klikom iz Start menija, nudeći time alternativu onima koji su nezadovoljni postupcima Microsoftovog pregledača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA