Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi trend na Twitchu: Pretvarali zadnjice i grudi u zelene ekrane, platforma morala da reaguje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Promene su usledile nakon što je strimerka poznata kao Morgpie popularizovala ovu praksu kada je strimovala Fortnite na svojoj zadnjici

  • 0

Twitch, popularna platforma za strimovanje, promenila je svoje uslove korišćenja tako da sada konkretno zabranjuje korišćenje intimnih delova tela kao zelenih ekrana za prikaz sadržaja.

Ova promena koja stupa na snagu 29. marta, odgovor je na sve popularniji trend među strimerima koji koriste delove svog tela, poput grudi ili zadnjice, kao platno za projekciju igara.

Promene su usledile nakon što je strimerka poznata kao Morgpie popularizovala ovu praksu kada je strimovala Fortnite na svojoj zadnjici. Ovakve aktivnosti su privukle pažnju i podstakle druge da iskoriste slične metode, što je navelo Twitch na brzu reakciju. Nova pravila jasno stavljaju do znanja da sadržaj fokusiran na intimne delove tela tokom produženih perioda više nije dozvoljen.

Twitch je ranije pokušavao da moderira sadržaj na svojoj platformi, ažurirajući svoje smernice u skladu sa ponašanjem strimera. U decembru je platforma privremeno ublažila svoja pravila, dozvoljavajući izražajnije prikazivanje određenih delova tela, pod uslovom da strim ima odgovarajuću oznaku sadržaja.

Međutim, ova odluka je brzo povučena nakon što su strimeri počeli da testiraju granice novih pravila. U januaru su smernice ponovo ažurirane, ovog puta zabranjujući implicitnu golotinju.

Twitch se nada da će ograničiti neke od provokativnijih trendova koji su se pojavili na platformi, dok i dalje omogućava kreativnost unutar prihvatljivih granica. Pitanje je samo vremena kada i kako će strimeri prilagoditi svoj sadržaj novim ograničenjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA