Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft Edge će vam uskoro omogućiti da kontrolišete koliko RAM-a koristi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova funkcija uključuje klizač u podešavanjima, omogućavajući korisnicima da postave granicu upotrebe RAM-a od 1GB do 16GB na sistemima sa 16GB RAM-a

  • 0
Microsoft Edge Foto: Microsoft

Microsoft razvija novu funkciju za svoj pregledač Edge koja će korisnicima omogućiti da ograniče količinu RAM-a koju pregledač može da koristi. Ova inovacija dolazi kao odgovor na potrebe korisnika za većom kontrolom nad resursima svog sistema, posebno u kontekstu igranja PC igara.

Nova funkcija uključuje klizač u podešavanjima, omogućavajući korisnicima da postave granicu upotrebe RAM-a od 1GB do 16GB na sistemima sa 16GB RAM-a.

Microsoft upozorava da postavljanje niske granice može uticati na brzinu pregledača, što ukazuje na važnost pravilnog balansiranja između performansi i potrošnje resursa.

Funkcija je trenutno u fazi testiranja u Canary verzijama Edge pregledača i usmerena je prema PC gejmerima, nudeći opciju ograničenja RAM-a tokom igranja igara ili kontinuirano. Pored toga, klizač za RAM nalazi se u sekciji za osnovna podešavanja pregledača, gde je već prisutan režim efikasnosti potrošnje energije. Microsoft je ranije uveo mod za uštedu energije/perfomanse za Edge kako bi poboljšao upotrebu RAM-a, CPU-a i baterije.

Trenutno nije poznato kada će Microsoft zvanično lansirati ovu funkciju, ali njen razvoj jasno pokazuje nastojanje kompanije da zadovolji potrebe korisnika koji žele veću kontrolu nad performansama i potrošnjom resursa svojih uređaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA