Yahoo kupuje Tumblr za milijardu dolara!

Prema informacijama više izvora upoznatih sa situacijom, Marisa Majer i izvršni direktor Tumblra David Karp već neko vreme vode pregovore oko akvizicije ove društvene mreže za koju je izvršna direktorka Yahoo-a zainteresovana još od kada je radila u Google-u

  • 0

U svetu internet giganata sprema se još jedna velika akvizicija. Pre nešto više od godinu dana Facebook je Kevinu Sistromu dao ponudu koja se ne odbija – milijardu dolara za Instagram, a sada Yahoo sprema istu ponudu za društvenu mrežu Tumblr.

Prema informacijama više izvora upoznatih sa situacijom, Marisa Majer i izvršni direktor Tumblra Dejvid Karp već neko vreme vode pregovore oko akvizicije ove društvene mreže za koju je izvršna direktorka Yahoo-a zainteresovana još od kada je radila u Google-u.

Trenutna vrednost Tumblra procenjena je na oko 800 miliona dolara, ali najavljene nove investicije trebalo bi da povećaju vrednost ove kompanije na milijardu dolara, tako da bi i Yahoo, ako zaista želi da preuzme Tumblr, morao da plati milijardu dolara.

Yahoo je do sada preuzimao manje kompanije, pre svega zbog njihovih zaposlenih koji bi im u budućnosti bili od koristi u razvoju novih proizvoda i softvera s kojim bi Yahoo trebalo da povrati konkurentnu poziciju na tržištu. Osim razvoja naprednih proizvoda, Yahoo mora da privuče što više korisnika između 18 i 24 godine, te, kako je na nedavnoj konferenciji rekao CFO kompanije Ken Goldman, moraju "ponovno da postanu kul kompanija".

Ovakav imidž Yahoo bi mogao da povrati upravo preuzimanjem Tumblra, mreže koju pretežno koriste mlađe osobe, a koja je u aprilu imala 117 miliona posetilaca, dok je ukupan broj do sada otvorenih blogova na Timblru 107,8 miliona.

Iz Yahooa i Tumblra još nisu komentarisali ove informacije.

Neka istraživanja sprovedena tokom proteklih nekoliko meseci pokazala su da mlađi korisnici polako okreću leđa Facebook-u i da su interesantnije mreže poput Instagrama i Tumblra.

(Telegraf.rs / Izvor: Bizlife.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA