IMA NADE: Postanite milioner preko noći - putem Jutjuba (VIDEO)

U činjenici da ova video mreža deli profit od reklama sa onima koji generišu veliki broj pregleda leži mogućnost za sve one koji imaju dobru ideju

  • 0

Džimi Kimel je poslednji u nizu mejnstrim izvođača koji su uspeli da pronađu način da zarade, bez isključivog oslanjanja na tradicionalni medij kakav je televizija, piše specijalizovani sajt "Mešabl".

Njegovo rešenje - Jutjub.

Kimelov kanal koji se zove "JimmyKimmelLive", sadrži klipove i "rekapitulacije" - koji obično traju ispod pet minuta - iz svake epizode emisije ovog popularnog komičara. Njegov kanal ima 300 hiljada pretplatnika i mnogi su pogledani nekoliko miliona puta, pored uobičajenog milionskog auditorijuma koji ima na mreži "ABC".

Njegov "tjub" je 98. najpopularniji svih vremena.

S obzirom da Jutjubov partnerski program omogućava ljudima koji aplouduju svoje snimke da od njih zarađuju putem reklama koje se pojavljuju na njihovim kanalima, Kimel godišnje generiše između jednog i dva miliona dolara.

Ali on nije jedini zabavljač koji je našao još jedan način da zaradi dodatni novac i da maksimalno iskoristi savremene tehnološke i informacione trendove.

U decembru, američki komičar Luis CK je ponudio preuzimanje svog poslednjeg nastupa na svom sajtu za samo pet dolara. Preskočio je troškove distribucije, marketinga i oglašavanja, i niskom cenom demotivisao svoje fanove da ilegalno preuzmu video besplatno. Zaradio je milion dolara za samo 12 dana.

Tako da, ako ste očajni zbog krize i nemate novca, sve što vam je potrebno jeste veza sa Internetom i dobra ideja. Barem u teoriji.

(Telegraf.rs / Foto: ABC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA