HIT DANA: Pitaj Gugl od čega boluješ!

Nemate zdravstveno osiguranje? Bez brige, samo ukucajte simptome i doktor Gugl će vam reći od čega bolujete

  • 1

Sledeći put kada budete osetili misterioznu bol u svom telu, pre nego što odete kod doktora (što bi svakako bilo najpametnije), možete se obratiti i Guglu.

Američki informacioni gigant je, naime, predstavio novi alat u svom pretraživaču koji vam omogućava da ukucavanjem simptoma saznate od čega bolujete.

- Možda se pitate zašto imate glavobolju svakog jutra ili zašto vaše dete ima bolove u stomaku iz čista mira - kaže Guglov glavni strateg za zdravstvo, Roni Cajger. Ako je tako, sada je tu Gugl da vam kaže šta vam je.

Oni su zaključili da kada neko pretražuje zdravstvene simptome, obično je zainteresovan za sebe i svoje zdravstveno stanje.

- Listu, koja se pojavi ako pretražite neki simptom, generiše poseban algoritam koji analizira stranice širom veba - kaže on.

Naravno, Gugl upozorava da listu nisu kreirali doktori i da ne bi trebalo da zameni savet lekara.

Pogledajte video:

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    26. oktobar 2012 | 14:42

    Nasi lekari ne znaju ni toliko. Meni je dve godine komad diskusa setao kanalom a nasi vajni lekari sa VMA, Banjice i Klinickog lecili me od Multiple skleroze. Prvo su me pokusali strpati na psihijatriju pa na moje insistiranje da nesto nije ok posle operacije kicme oni zakljuce da je MS. Druga operacija kicme je trajala vise od 6 sati, a prosecno traje 45 min. Horor koji su nasli unutra je nastao u toku prve operacije. Dakle drzite se gugla i sto dalje od lekara iz pomenutih ustanova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA