POSLE 33 GODINE: Stiv Balmer napušta Microsoft!

Izvršni direktor Microsofta objavio je da napušta američku kompaniju, ali da će do izbora novog direktora, u narednih godinu dana obavljati tu funkciju

  • 0

Izvršni direktor Microsofta Stiv Balmer (57) objavio je da napušta kompaniju u kojoj je na toj funkciji bio od 2000. godine. Ipak, Balmer će ostati u tehnološkom gigantu u narednih 12 meseci dok Microsoft ne pronađe odgovarajuću zamenu za njega.

- Nikada nije savršen trenutak za ovakvu tranziciju, ali mislim da je ovo pravo vreme. Usvojili smo novu strategiju i novu organizaciju posla imamo odličan tim koji nas vodi. Moj originalni plan je bio da se povučem na polovini procesa transformacije u kompaniju koja će primarno biti okrenutu novim uređajima i pružanjem IT usluga - izjavio je Balmer, koji je u Microsoftu bio od 1980. i bio je 30. radnik koji je zaposlen u tehnološkom gigantu.

Nakon njegove odluke da se povuče sa mesta izvršnog direktora, kompanije je oformila "specijalni odbor", koji će izabrati njegovog naslednika. U tom telu će biti član Upravnog odbora Džon Tompson kao i predsednik UO Bil Gejts, Čak Noski i Stiv Lukzo. Bil Gejts je ubrzo nakon što je Balmer izjavio da odlazi izdao saopštenje u kojem mu se zahvaljuje.

- Kao član odbora koji nadgleda ovu transformaciju, radiću intenzivno sa ostalim članovima na izboru novog direktora. Zahvalni smo što će Stiv ostati na toj poziciji dok kompanija ne pronađe novog izvršnog direktora - naveo je između ostalog u saopštenju Gejts.

Inače, Balmer je i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, a prema magazinu Forbs njegova imovina procenjuje se na 15,2 milijarde dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA