Sirijski hakeri napali Skype

Grupa hakera "Sirijska slobodna armija" je pozvala korisnike interneta da ne upotrebljavaju Microsoft-ove servise za elektornsku poštu Hotmail i Outlook, tvrdeći da kompanija nadgleda podatke i prodaje ih pojedinim državama

  • 0

Hakerska grupa "Sirijska slobodna armija" koja podržava predsednika Bašara al Asada, preuzela je odgovornost za hakerski napad na naloge korisnika internet servisa Skype.

Grupa je na Twitter-u objavila lične podatke Stiva Balmera, direktora Microsoft-a koji odlazi u penziju, uz poruku: "Uz pomoć ovih detalja, možete da se zahvalite Microsoft-u zbog nadgledanja vaših naloga i elektronske pošte".

Hakeri su pozvali korisnike interneta da ne upotrebljavaju Microsoft-ove servise za elektornsku poštu Hotmail i Outlook, tvrdeći da kompanija nadgleda podatke i prodaje ih pojedinim državama.

Slične poruke bile su ostavljene na Skype-ovim zvaničnim stranicama na Facebook-u, ali su kasnije uklonjene. Hakeri su ih potom ponovili na Twitter-u.

Edvard Snouden, nekadašnji službenik američke Agencije za nacionalnu bezbednost, odao je medijima mnoštvo podataka o postojanju programa elektronske špijunaže u kojoj se koriste i serveri velikih informatičkih firmi, uključujući i Microsoft.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA