ZBOG NAMEŠTANJA CENA: Apple mora da plati odštetu od 400 miliona dolara

Američki federalni sud saopštio je da je Apple prekršio zakon o zaštiti konkurencije i udružio se sa još pet izdavača kako bi nezakonito podigao cene elektronskih knjiga

  • 4

Američki tehnološki gigant Apple će potrošačima platiti odštetu u iznosu do 400 miliona dolara zbog nezakonitog nameštanja cena elektronskih knjiga, saopštile su danas američke vlasti.

Time će biti nadoknađena šteta potrošačima u 33 američke savezne države, čije su vlasti tražile odštetu od Apple-a zbog nameštanja cena knjiga, prenela je agencija Frans pres.

Takvom odlukom je samo potvrđena prvobitna presuda iz jula 2013. godine, kada je američki federalni sud saopštio da je Apple prekršio zakon o zaštiti konkurencije i udružio se sa još pet izdavača kako bi nezakonito podigao cene elektronskih knjiga.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    17. jul 2014 | 14:04

    Ali bez obzira na sve ljubitelji ce se i dalje klanjati pred njim...

  • Kizaaa

    17. jul 2014 | 10:16

    Halapljivost obično ume da se vrati

  • Aleksa

    18. jul 2014 | 00:39

    Stvari su uvek malo komplikovanije nego sto izgledaju kad se objasne u par recenica, ali ukucajte u Google "amazon book monopol", pa ce vas posle nekoliko linkova biti jasnije stvari. Neko je pokusao da se odupre monopolu (naravno i pritom da zaradi) Amazona pa je nastradao. Mnogo, mnogo komplikovanija prica nego na prvu loptu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA