Evo zašto "budža" na iPhoneu X izgleda bolje nego na bilo kom drugom telefonu

Iza svega što Apple radi stoji ozbiljna nauka

  • 1

Kada je Apple predstavio iPhone X, njegov dizajn naišao je na pomešane reakcije. Dok su svi bili oduševljeni ekranom preko cele prednje strane, mnogima je bilo teško da prihvate malu budužu na sredini gornje ivice koje je donekle remetila izgled uređaja.

Ta budža je morala da bude tu kao cena za "beskrajni" ekran jer je kompanija negde morala da smesti brojne senzore, kameru i druge stvari koje jednostavno moraju da budu na prednjoj strani.

Novi iPhone bi mogao da košta "samo" 550 dolara i ima veći ekran?

Ipak, nakon nekoliko nedelja, iritantna budža je prihvaćena, a mnogi proizvođači Android smartfona su počeli da je kopiraju.

Zapravo, budža je postala sledeća velika stvar na telefonima, a trenutno postoji čak 20 Android telefona sa njom.

Foto: Apple/Naravno, Appleova budža je najbolja budža

Doduše, nisu svi uspeli da je kopiraju sa podjednakim uspehom. Ispalo je da je iPhone X budža nešto posebnija.

Pravac u kom je Apple odlučio da ide je ispao uspešniji od konkurencije, a razlog za to je poseban, baš kao i sve ostalo u vezi sa ovom kompanijom:

- Zaobljene iPhone X ivice ne koriste standardni metod zaobljavanja kada se nešto kreće u pravoj liniji i onda zaobli uz pomoć jednog kvadranta ili kruga. Umesto toga, matematika je znatno kompleksnija. Appleovo zaobljenje počinje ranije, ali je znatno nežnije i suptilnije. A onda je tu i budža. Leva i desna strana imaju zaobljene uglove, a jedna se ne završava pre nego što se druga nastavi - i zato izgleda kao da se stapaju. Rezultat toga je činjenica da nijedna linija zapravo ne postaje savršena vertikala, tvrdi Bred Elis koji je u svom članku za Medium objasnio zašto je budža na iPhoneu mnogo bolja od konkurencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bla

    28. maj 2018 | 12:55

    Inace me bas briga,ali lrvi je samsung predstavio budzu na konceptu. A valjda ce se i nje resiti svi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA