≫ 

Apple je upravo uradio nešto što nikada, ali nikada ranije nije uradio - snizio je cenu novog iPhonea

Apple je doneo odluku koja je krajnje neobična i atipična za kompaniju

  • 0

Veorvatno ste čuli loše vesti - Apple je morao da umanji svoja finansijska predviđanja za 9 milijardi dolara, a glavni krivac za to je spora prodaja u Kini.

Ovaj potez do sada nije zabeležen u istoriji kompanije koja je uvek uspešno uspevala da predvidi kretanja na tržištu.

A čudna vremena izgleda zahtevaju još čudnije odluke - Apple je po prvi put u svojoj istoriji snizio cenu aktuelnog iPhone modela, i to svega nekoliko meseci nakon predstavljanja u Kini.

Iako ovo "sniženje" nije preveliko, nije ni beznačajno.

Foto: Tanjug/AP

Apple je smanjio cenu prodaje na veliko za 50 evra, a najveće smanjenje cene doživeo je iphone XR - najpopularniji i najvažniji telefon za Apple.

Sve ovo pokazuje koliko je Kina važno tržište za Apple jer kompanija nikada, ali nikada, nije kresala cene iPhone modela, čak ni za Crni petak.

Jedina situacija kada je kompanija iz Kupertina snizila cenu nekog iPhone modela po njegovom izlasku desila se sa originalnim iPhone modelom 2007. godine.

Originalni iPhone predstavljen je u januaru 2007. godine, a cena mu je snižena na leto, krajem juna.

Tada je Stiv Džobs izjavio: "Očigledno je da imamo proizvod koji je potrebno probiti na tržištu i zbog toga želimo da on bude pristupačan za još veći broj ljudi, posebno jer ulazimo u prazničnu sezonu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA