≫ 

Apple je upravo dodao kripto podršku za iPhone, i to je promaklo gotovo svima

Vrlo važna tehnologija je predstavljena prilično tiho

  • 0

Apple nam je pre nekoliko dana otkrio veliki broj noviteta koji stižu sa njegovim mobilnim operativnim sistemom, novi Mac Pro kompjuter i predstavio nove alate za developere.

Međutim, gotovo neprimetno je predstavio još nešto - CryptoKit frejmvork koji developerima dozvoljava da ugrađuju kritpogarfske operacije direktno u aplikacije.

Za sada je još rano reći da li Apple radi na sopstvnim kripto projektima kao što je Apple digitalni coin koji bi radio na svim njegovim uređajima i servisima, ali čini se da bi uređaj kao što je iPhone uskoro mogao da ima ulogu i novčanika za bitcoin i druge kripto valute.

 

Mada, samo zato što Apple developerima donosi alate za kriptografiju, to ne mora nužno da znači da je zainteresovan da pravi sopstvenu alternativu za bitcoin.

Takođe, kriptografija je umešana u novu Find my aplikaciju koja može da locira ukradene iPhone uređaje bilo gde na planeti, čak iako su oflajn.

Drugim rečima, postoji još upotreba za kriptografiju pored digitalnih coina kao što je bitcoin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA