• 6

Bil Gejts otkrio glavni razlog zašto je Android pregazio Windows Mobile

Malo je falilo da stvari možda budu potpuno drugačije

  • 6

Bil Gejts je podelio svoje viđenje pada Windows Mobile platforme i totalne dominacije Androida.

Kao glavni razlog za propast Windows Mobilea, Gejts vidi antitrast istragu Ministarstva pravosuđa SAD.

- Da nije bilo ove istrage, bili smo toliko blizu. Ja sam bio potpuno ometene. Zeznuo sam sve jer sam bio totalno van fokusa. Nema sumnje da je ta tužba bila loša za Microsoft i sigurno bismo bili fokusiraniji na stvaranju operativnog sistema za telefone - i ljudi bi danas možda koristili Windows Mobile, a ne Android, izjavio je.

Prelazak sa Windows Mobilea na Windows Phone imao je nekoliko problema koji su otvorili put za Android i koji je to iskoristio.

Bil i Melinda Gejts

Foto: Tanjug/AP

U rannim danima Androida, uspeh određenih uređaja pomogao mu je da se nametne, ali Gejts tvrdi da su stvari mogle da se odigraju drugačije.

- Zakasnili smo samo 3 meseca sa predstavljanjem Motorola uređaja sa Windows mobilnim operativnim sistemom. Motorola je htela da koristi naš operativni sistem, ali smo zakasnili i Android je pobedio, dodao je.

Doduše, nemoguće je reći šta bi se zaista desilo da su se pojavili Motorola telefoni sa Windows Mobile operativnim sistemom umesto sa Androidom.

Windows, windows phone, smartfon, windows 10

Foto: Tanjug/AP

Takođe, Gejts je dao vrlo uprošćeno viđenje jer je sigurno veliki broj faktora uticao na propast Windows Mobilea.

Gejts nije spomenio koji Motorola uređaji su u pitanju, ali u to vreme Droid linija je ostvarivala veliki uspeh,

(Telegraf.rs)

Komentari

  • bgd

    Imao sam Nokia tel.sa Windows operativnim sistemom. Ne mogu da prežalim što je ukinuta podrška. 10x bolji nego Android ili Ios.

  • 888

    Operativni sistem je bio odličan,govorim iz ličnoga iskustva,nije istina da je bio komplikovan nego su svi već bili navikli upravo na dosadni i besmisleni Android gde je teže preći na neki drugi OS,imao sam taj problem ali window je windows.Čak i dosta programera stručnih su rekli IOS I WIN bolji su nego, marketing ko marketing.Navikli vas pa vam je komplikovano.

  • Vucko

    Sistem je bio brz ali dosta komlikovan i nije bilo aplikacija

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima