≫ 

Honor 9X tek treba da stigne, a mi smo ga već sada probali i ostali oduševljeni cenom i mogućnostima

Honor 9X sledeće nedelje stiže u Srbiju, a mi smo ga testirali pre svih

  • 4
Honor 9X

Foto: Telegraf

Honor 9X je najbolji primer da snižavanje cene nužno ne znači i snižavanje kvaliteta.

Zapravo, u pitanju je izuzetno dizajniran i veoma sposoban telefon.

Honor 9X je takođe poseban po dve stvari.

Prva, ovo je poslednji Honor telefon za 2019. godinu i zato je zatvara u velikom stilu zahvaljujući više nego solidnim specfikacijama koje dolaze po veoma pristupačnoj ceni.

Drugo, na našu veliku žalost, Honor 9X bi ujedno mogao da bude i poslednji telefon kompanije koji dolazi sa Google aplikacijama. Naredni modeli će svakako imati Android, ali usled sankcija koje su SAD nametnule kineskoj kompaniji, ona za buduće telefone ne može da koristi dobro poznate Google aplikacije kao što su Chrome, AppStore i Gmail.

Honor 9X

Foto: Telegraf

Naravno, stvari uvek mogu da se veoma brzo preokrenu i ova zabrana ukine.

Prvo što ćete primetiti kada telefon izvadite iz kutije je veliki 6.6-inčni LCD Full HD+ ekran prilično solidne rezolucije (2.340x1.080p) i oštre slike.

Uprkos tome što OLED paneli imaju bolju sliku, oni donose i znatno višu cenu, a moramo da priznamo da Honor 9X ima ekran koji vas neće razočarati.

Pogotovo jer se prostire preko cele prednje strane pošto je Honor uklonio takozvani notch sa vrha zahvaljujući krajnje elegantnom rešenju.

Prednja kamera od 16MP nije urezana u ekran ili smeštena u takozvani notch, već se nalazi unutar kućišta telefona i lansira se napolje onda kada vam je potrebna.

Honor 9X

Foto: Telegraf

Dobra stvar jeste i to što je Honor u ovaj telefon ubacio posebnu tehnologiju koja može da oseti kada telefon pada i u tom slučaju automatski uvlači pop-ap kameru.

Nakon svega nekoliko minuta korišćenja primetili smo da Hnor 9X zaista može mnogo više nego što bi to neko na osnovu cene pretpostavio.

Honor 9X je savršeno sposoban za gejming jer poseduje GPU Turbo 3.0 koji je više nego dobro oproban na drugim Honor modelima i dokazano isporučuje dobre rezultate, dok ni u svim drugim aspektima nećete primetiti da zaostaje za znatno skupljim telefonima.

Uz obezbeđenu GPU Turbo 3.0 tehnologiju, HONOR 9X podiže gejming iskustvo na viši nivo. Pomoću ove unapređene tehnologije, omogućena je ušteda potrošnje energije za 10%, čime su poboljšane i ostale performanse. Na taj način obezbeđeno je impresivno gejming isksutvo u okviru 23 popularne video igrice, uključujući naslove kao što su PUBG Mobile, Arena of Valor ili NBA 2K19.

Honor 9X

Foto: Telegraf

Unutrašnjost ovog modela krije Kirin 710F procesor koji je dovoljno sposoban da izađe na kraj sa svime što od ovog telefona možete da tražite i 4GB radne memorije koja se stara da prebacivanje sa jedne aplikacije na drugu ni na koji način ne usporava telefon.

Kada je baterija u pitanju, kapacitet od 4.000mAh je više nego dovoljan da po izlasku iz kuće ostavite punjač na svom mestu.

Honor 9X

Foto: Telegraf

U slučaju da ste napredniji korisnik ili jednostavno dobar deo vremena provodite igrajući igrice ili gledajući filmove na telefonu, u nekom trenutku krajem dana ćete ipak morati da posegnete za punjačem.

Sudeći po zvaničnim podacima, baterija obezbeđuje do 108 sati audio reprodukcije, 22 sata video reprodukcije, ili 10 sati igranja video igrica.

Honor 9X

Foto: Telegraf

S obzirom na to da je Honor deo Huaweija, to znači da na raspolaganju ima prilično dobre senzore za kameru, a Honor 9X nije izuzetak po ovom pitanju jer pravi kvalitetne fotografije zahvaljujući tome što na zadnjoj strani ima tri kamere.

Glavna kamera ima 48 megapiksela, a tu su još i 8MP senzor sa ultraširokim objektivom i 2MP dubinski senzor za poboljšavanje portret fotografija.

Sve slike koje napravite izgledaće dobro, biće dovoljno svetle i imaće više nego pristojan kontrast.

Honor 9X

Foto: Telegraf

Sam koirsnički interfejs (EMIU) donosi pregršt funkcija za sve koji žele zanimljive fotografije, bez obzira na to da li su profesionalci ili ne.

Posebno su zanimljivi modovi za slikanje kao što je light painting, moving pictures i poseban mod za slikanje u slabijnim uslovima koji dodatno posvetljava sliku kako bi se videli svi detalji koje ste želeli da zabeležite.

Dobre vesti su i  postojanje microSD slota -  pa karticom možete da proširite dostupnih 128GB prostora za skladištenje podataka, a tu je i džek za slušalice, što znači da nećete morati da menjate svoj omiljeni model slušalica i trošite novac na bežične.

Honor 9X

Foto: Telegraf

Po ceni od 33.990 dinara, Honor 9X je zaista poseban telefon koji nudi pregršt napredne tehnologije koju smo uglavnom navikli da viđamo na znatno skupljim uređajima.

Samim tim, definitivno neće razočarati nikoga ko želi naprednu funkcionalnost po ceni koja mami osmeh na lice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    15. novembar 2019 | 14:06

    Ja imam 8x i perfektan je a platio sam ga 36000 vise nego ovaj koji je jos dosta bolji

  • majkan

    17. novembar 2019 | 09:59

    Iskreno bolji je xiaomi mi 9T za taj novac.Ako nista bar amoled ekran ima.Ostalo je manje vise isto

  • Kiza

    16. novembar 2019 | 10:45

    Prosle godine drugi dan kako je izasao kod nas u prodaju 36300

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA