≫ 

Poznat izgled novog Huaweijevog flegšipa, stiže još jedan "savitljivi" telefon kineskog giganta

Kako stvari sada stoje, mart će izgleda biti veoma značajan mesec za kineski Huawei...

  • 3
Huawei P40

Printskrin: Twitter/@RODENT950

Dva meseca pre zvaničnog predstavljanja novog Huaweijevog flegšipa P40 Pro, na sajtu 91mobiles pojavili su se detaljni renderi tog telefona.

Na njima je najuočljiviji pravougaoni modul sistema zadnje kamere uređaja, u koji su smeštene četiri kamere. Tri osnovne imaju uspravan raspored, jedna ispod druge, dok je pored njih smešten blic i četvrti 3D ToF senzor ili makro kamera.

Glavna kamera uređaja bi, prema nezvaničnim informaicijama, trebalo da bude opremljena Sony-jevim senzorom od 52 megapiksela.

Huawei P40 Pro

Printscreen: 91mobiles.com

Sudeći prema glasinama, Huawei će ovoga puta napraviti još jedan korak napred kada su kamere u pitanju, pa će tako uređaj imati novu periskopsku kameru sa mogućnošću optičkog zuma do 10 puta. Dualna prednja selfi kamera opremljena je sa dva senzora, osnovnim i ultaširokim.

Tasteri za uključivanje, isključivanje i regulaciju jačine zvuka smešteni su sa desne strane uređaja, dok se sa donje strane nalaze USB-C priključak i zvučnik.

 

Sudeći prema renderima, Huawei P40 Pro će biti ponuđen pet boja: crnoj, zlatnoj (Blush Gold), srebrnoj (Silver Frost), morsko plavoj (Deep Sea Blue) i ledeno beloj (Ice White). Manji P40 model će biti dostupan u istim bojama.

Rendere novog Huaweijevog flegšipa nešto kasnije je objavio i poznati dojavljivač Evan Bles. Prema njegovim tvrdnjama, kućište telefona zaobljeno sa sve četiri strane delimično je napravljeno od keramike. Inače, na njegovim renderima, uočljivo je da P40 Pro sa zadnje strane ima sistem od pet kamera.

Huawei P40 Pro

Printscreen: Twitter/@evleaks

Osim novog flegšipa, kineski tehnološki gigant će, najverovatnije, takođe u martu predstaviti svoj sledeći model pamentog telefona sa savitljivim ekranom.

Uređaj pod imenom Huawei Mate Xs neće biti potpuno nov model, već unapređena verzija prethodnika Mate X. Pokretaće ga HiSilicon Kirin 990 čipset, sa podrškom za 5G mreže.

Huawei Mate X

Foto: Huawei

Kada se pojavi na tržištu, Huawei Mate Xs bi mogao da bude jeftiniji od svog prethodnika, što je rezultat poboljšanja u procesu proizvodnje ekrana, koji će ovde biti jednostavniji od ekrana kod Mate X, prenosi GSM Arena.

Mate Xs bi, takođe trebalo da ima unapređen dizajn šarke i bolji i izdržljiviji ekran. Telefon će biti manji od prethodnika, ali će zadržati istu veličinu displeja kao kod Mate X.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA