≫ 

Novi Xiaomi "za omladinu": Mi 10 Youth - mnogo "zuma" za malo para

Iako se predstavljanjem premijum modela Mi 10 Pro kineski proizvođač svrstao u premijum klasu, kako po karakteristikama tako i po cene, novi Xiaomi Mi 10 Lite Zoom se vraća u nama cenovno prepoznatljive okvire

  • 1
Xiaomi Foto: Shutterstock

Kineski Xiaomi upravo je predstavio novi 5G pametni telefon Mi 10 Youth. Informacije iz Kine upućuju da će ovo biti naziv samo za domaće tržište, dok će na globalnom uređaj nastupiti pod imenom Xiaomi Mi 10 Lite Zoom, što ga čini četvrtim članom Mi 10 porodice.

Iako veoma sličan, prošlog meseca predstavljenom, "običnom" modelu Mi 10 Lite, glavna osobina koja "omladinski" Xiaomi od njega razlikuje tiče se fotografske komponente.

Xiaomi Mi 10 Youth, Xiaomi Mi 10 Lite Zoom Foto: Xiaomi

Xiaomi Mi 10 Youth/Mi 10 Lite Zoom poseduje periskopski senzor od 8 megapiksela, koji "običan" Mi 10 Lite nema (umesto njega ima senzor dubine od 2MP).

Osim periskopskog senzora, sistem kamera na zadnjoj strani telefona čine još tri kamere: glavna od 48MP, ultraširoka od 8MP i jedan makro senzor od 2MP. Periskopsko telefoto sočivo omogućava hibridni zum do 50X.

Što se ostalog hardvera tiče, novi uređaj dolazi pokreće Snapdragon 765G čipset, koji dolazi sa 5G modemom. Telefon je opremljen sa sa 6 ili 8GB RAM memorije i 64 ili 256GB prostora za skladištenje podataka.

Uređaj dolazi sa FHD+ AMOLED ekranom veličine 6,57 inča, ispod koga se nalazi optički skener otiska prsta. U vrhu ekrana smeštena je selfi kamera sa senzorom od 16MP. Sve to napaja baterija kapaciteta 4.160 mAh, sa podrškom sa brzo punjenje od 22,5W.

Xiaomi Mi 10 Youth, Xiaomi Mi 10 Lite Zoom Foto: Xiaomi

Što se softvera tiče, telefon koristi Android 10 operativni sistem "presvučen" MIUI 11 korisničkim interfejsom, prenosi GSM Arena.

Iako se predstavljanjem premijum modela Mi 10 Pro kineski proizvođač svrstao u premijum klasu, kako po karakteristikama tako i po cene, novi Xiaomi Mi 10 Lite Zoom se vraća u nama cenovno prepoznatljive okvire.

Xiaomi Mi 10 Youth, Xiaomi Mi 10 Lite Zoom Foto: Xiaomi

Tako Xiaomi Mi 10 Youth, u verziju 6/64GB, u Kini košta oko 275 evra, dok će se 8/256GB varijanta prodavati za oko 365 evra. Ove cene će, naravno, a evropskom tržištu biti nešto više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA