≫ 

Nova "rampa" Trampa: Američka administracija produžila zabranu Huaweiju, razvoj 5G i dalje ostaje

I pored produženja zabrane, Huaweiju je dozvoljena saradnja sa pojedinim američkim kompanijama na razvoju 5G tehnologije i prateće mrežne opreme

  • 0
Huawei Foto: Shutterstock

Predsednik SAD Donald Tramp produžio je zabranu, uvdenu u maja 2019. godine, kojom se u njegovoj zemlji zabranjuje upotreba telekomunikacione opreme kompanije Huawei, ali i saradanja američkih tech kompanija sa njom, prenela je agencija Reuters, navodeći da je to produženje trajati do maja 2021. godine.

Nova zabrana, koja je stupila na snagu u sredu, ne odnosi se izričito Huawei, ali je i pored toga sasvim jasno da je usmerena na kompaniju, kao i na druge kompanije koje zakonodavci tretiraju kao "potencijalne bezbednosne rizike ", kao što je to bilo slučaj i sa kompnijom ZTE.

I pored toga, Huaweiju je dozvoljena saradnja sa pojedinim američkim kompanijama, i to uglavnom na razvoju 5G tehnologije i prateće mrežne opreme. Ista je  velikoj meri prisutna u ruralnim delovima SAD, koji bez ikakve potrebe bili pogođeni ukoliko bi se zahtevala zamena postojeća opreme kineskog tehnološkog giganta, piše The Next Web.

Američko ministarstvo trgovine do sada je u nekoliko navrata izdavalo privremena produženja licenci, ali su udruženja kompanija koje se bave razvojem bežičnih sistema prenosa tražili su trajnije produženje.

Očekuje se da bi aktuelna privremena licenca mogla da bude obnovljena danas, javio je Reuters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA