≫ 

"5G mreže će značajno poboljšati živote ljudi!", a tek 6G?

Osnivač kompanije Xiaomi Lej Đuen ističe da nisu dovoljne samo bazne stanice i sateliti, već da je za 6G neophodna podrška terminala iz svih mesta

  • 6
6G mreža Foto: Shutterstock

Stručnjaci kineske kompanije Xiaomi proučavaju tehnologije koje će činiti osnovu 6G mreže. Generalni direktor i osnivač kompanije Lej Đuen nije želeo da otkriva detalje preliminarnih testiranja, ali je istakao da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže.

- Nisu dovoljne samo bazne stanice i sateliti. Neophodna je podrška terminala iz svih mesta. Predstoji nam mnogo istraživanja u toj oblasti, ali Xiaomi ne planira da direktno učestvuje u komercijalnom korišćenju aerokosmičkog prostora - rekao je direktor kompanije Xiaomi, prenosi agencija RBK.

6G mreža Foto: Shutterstock

Lej Đuen je istakao da su pandemija virusa korona i veliki broj pristalica teorija zavere negativno uticali na razvoj 5G mreže, ali da će kompanija nastaviti da razvija tu sferu, kao i da će proizvoditi pametne telefone koji će podržavati mrežu pete generacije.

Prema rečima direktora kineske kompanije, krajem 2020. godine Xiaomi će prestati da proizvodi pametne telefone koji podržavaju 4G mrežu za kinesko tržište. Xiaomi trenutno pravi zalihe tih uređaja.

U narednim mesecima kompanija će se fokusirati na razvoj 5G uređaja, razvoj satelitskog interneta i istraživanje 6G mreže, prenosi Sputnik. Lej Đuen je istakao da će uvođenje 5G mreže značajno poboljšati živote ljudi.

Istovremeno, predstavnici ruske državne korporacije Rosteh saopštili su da će razvoj 5G mreže u Rusiji moglo kasniti nekoliko godina, ako državno finansiranje, koje je planirano za 2020. godinu, bude smanjeno za 50 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаги

    1. jun 2020 | 14:32

    Следеђе је ђиповање....

  • Teletabis

    1. jun 2020 | 12:51

    Šta će nam 6G mreža kada niko neće preživeti ni ovu 5G? Tako sam bar čuo od ovih stručnjaka koji komentarišu po portalima, a oni uglavnom znaju sve.

  • aaaaaa

    1. jun 2020 | 13:11

    Mene je i 4G prebrza, ne treba nam 6G.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA