≫ 

Ovaj telefon ima ogroman ekran koji može da se "srola" kada ga ne koristite

Telefon će najverovanije imati manji deo ekrana koji će se koristiti kao standardni uređaj, dok će ostatak "namotanog" displeja biti uvučen u kućište kada se ne koristi

  • 1
LG telefon, ekran na na namotavanje Printscreen: Twitter/@techieinstant

Nakon što je sredinom septembra izbacila novi inovativni model Wing (čiji ekran može da se zarotira za 90 stepeni u oblik slova "T", dok se ispod njega nalazi manji ekran kojim se "upravlja" onim što se radi na glavnom ekranu), kompnija LG sada donosi još jedno mnogo "ekstravagantnije" rešenje.

Južnokorejski proizvođač bi početkom proleća sledeće godine mogla da predstavi novi pametni telefon koji će imati ekran "na namotavanje".

To revolucionarno rešenje jedan je od dva projekta koja LG ima u planu za 2021. godinu, a koji se kriju pod oznakama "Rainbow" i "B Project".

I dok bi "Rainbow", najverovanije, trebalo da bude standardni flegšip telefon više klase, B Project se najavljuje kao telefon sa ekranom koji će moći da se uvija, odnosno namotava.

Budući da su i neki dugi proizvođači, u proteklom periodu imali različite patente na ovu temu, pretpostavlja se da će telefon imati manji deo ekrana koji će se koristiti kao standardni mobilni uređaj, dok će ostatak "srolanog" odnosno "namotanog" ekrana biti uvučen u kućište kada se ne koristi, i iz njega se izvlačiti kada je to potrebno.

LG telefon, ekran na na namotavanje Printscreen: Twitter/@Kalingatv

Iako bi se moglo reći da do predstavljanja novog uređaja nema još mnogo, o njemu se još uvek ne zna gotovo ništa.

Međutm, kada je "Rainbow" telefon, koji će najverovatnije biti novi model LG V premijum serije, u pitanju, poznato je da će ga pokretati Qualcomm Snapdragon 875 čipset.

Inače, ekstravagantni uređaji kao što promenuti LG Wing, a sada i "B Project", deo su LG Explore projekta, u okviru koga južnokorejska kompanija razvija eksperimentalne pametne telefone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On

    3. novembar 2020 | 10:58

    Uskoro ce ekrini biti kao papir da radis sta hoces sa njima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA