Posle punih godinu dana na dnu jezera, iPhone "titanik" proradio kao da mu se ništa nije dogodilo

Kada je telefon ispao u jezero, prijatelj je vlasniku rekao da se ne brine jer će njegov iPhone 11 Pro Max "isplivati negde, sledeće godine"

  • 0
iPhone 11 Ilustracija / Foto: Profimedia

Najgora suša koje je u poslednjih 50 godina zadesila Tajvan, usrećila je (ako bi se to uopšte moglo tako nazvati) jednog turistu, koji je zahvaljujući njoj uspeo da pronađe telefon koji je godinu dana ranije izgubio na dnu jezera.

Suša znatno je smanjila nivo vode u jezeru San mun, a na nekim mestima ga je i potpuno isušila. Ubrzo potom, izvesni Čen je na jednoj tajvanskoj Facebook grupi objavio da je, posle više od godinu dana, pronašao svoj iPhone, nakon što se voda na tom području povukla.

Telefon, koji je nosio oko vrata, izgubio prošle godine u martu dok je bio na veslanju, za vreme koga mu je iPhone ispao u vodu, u trenutku kada je izgubio ravnotežu i pao u vodu.

iPhone, jezero Printscreen: Twitter/@TaiwanNews

Pošto je telefon bio "zapakovan" u nepromočivu plastičnu torbicu, prijatelj mu je tada, tešeći ga, rekao da se ne brine i da će njegov iPhone 11 Pro Max već "isplivati negde, sledeće godine".

Nedavno, početkom aprila, Čen je dobio poruku da je njegov telefon pronađen na isušenom dnu jezera, pa je otišao da ga pruzme, znatiželjan da vidi u kakvom se stanju nalazi.

Kada je sa njega skinuo oštećenju plastičnu futorolu, imao je šta i da vidi. Telefon je delovao potpuno netaknuto. Odmah ga je napunio, aktivirao i shvatio da operativni sistem, sve funkcije i aplikacije rade potpuno normalno. Čen je fotografiju svog "preživelog" telefona objavio na društvenim mrežama, uz komentar:

iPhone, jezero Printscreen: Facebook/Bao Fei 1 Commune

- Mogu samo da kažem da je vodootporna futrola ovog telefona potpuno fantastična! Nema ni kapi vode u njoj! Veoma sam srećan što sam povratio svoj telefon posle toliko vremena.

Njegov post je naišao na brojne reakcije, a mnogi komentatori su se u šali složili da "spašavanje iPhonea utopljnika" predstavlja pronalaženja "mini Titanika".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA