• 5

"Alo, bre, ne bulji u taj telefon! Digni glavu, gledaj oko sebe!"

Korisnicima Andorida uskoro će se na ekranima telefona prikazivati upozorenje svaki put kada uređaj detektuje da se korisnik kreće i istovremno gleda u ekran

  • 5

Korisnici Android uređaja koji ne skidaju pogled sa ekrana ni dok hodaju ulicom, uskoro će zbog takvog ponašanja početi da dobijaju opomenu od svog uređaja.

U pitanju je nova opcija - Digital Wellbeing (Digitalna dobrobit), za koju se pretpostavlja da će doći sa nekim budućim ažuriranjem za popularni mobilni operativni sistem.

Developeri, koji stoje iza tehnološkog bloga XDA Developers, otkrivaju da će se korisnicima na ekranima telefona prikazivati upozorenje svaki put kada uređaj detektuje da je se korisnik kreće, a da istovremno gleda u ekran.

Android upozorenje

Printscreen: Twitter/@jay__kamat

- Pazite kuda idete i držite glavu uspravno. Ako koristite svoj telefon dok hodate, uključite podsetnik na svet oko sebe! Podignuta glava ne može da zameni obraćanje pažnje na svet oko sebe - piše u upozorenju koje uskoro stiže na Android uređaje.

Slično upozorenje korisnicima već postoji u okviru aplikacije Google Maps, koja u opciji Live View upozorava korisnike da "skinu" pogled sa ekrana i proveri šta se dešava u svetu oko njih.

Google Maps upozorenje

Printscreen: Twitter/@jay__kamat

Budući da se Google još nije oglasio povodom ove nove funkcije, za sada nije poznato kada će ona stići na naše pametne telefone. Ipak, kad god da se pojavi, nema sumnje da će mnogima baš dobro doći.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    Napravite aplikaciju da ekra telefona nije u funkciji dok se krećemo samo u tom slučaju biće spašeni mnogi životi.

  • Ana56

    Moj Note 10+ vec ima aplikaciju Digital Wellbeing koja prati vreme provedeno uz mobilni, po aplikacijama i sl.

  • ✍️

    Zreli za liječenje.🙈

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima