Stiže prvi Android - bez Andoida

Listing kineske agencije za sertifikaciju TENAA, potvrđuje da novi Huawei telefon neće imati Android, već HarmonyOS operativni sistem

  • 0
Huawei Mate 30, pametni telefon Ilustracija / Foto: Pixabay

Na zvaničnom sajtu kineske kompanije Huawei pojavila se informacija o novom Mate 40 Pro 4G telefonu, ali bez informacija o operativnom sistemu telefona.

Međutim, listing kineske agencije za sertifikaciju TENAA, potvrđuje da novi uređaj neće imati Android, već će biti distribuiran sa HarmonyOS (ili HongMengOS) opreativnim sistemom. Telefon sa fabričkom oznakom NOH-AL00 koristi najnoviju HarmonyOS 2.0.0 verziju softvera.

Očekivalo se da Huawei tokom marta predstavi P50 seriju sa HarmonyOS softverom, ali je to najverovatnije odloženo. Sada uzgleda da bi Mate 40 Pro mogao biti prvi telefon sa preinstaliranim HarmonyOS, piše PlayfulDroid.

Huawei Mate 40 Pro 4G Foto: Huawei

Kada je reč o ostalim karakteristikama, očekuje se da će Huawei Mate 40 Pro 4G biti isti kao 5G verzija. Razlika je u Kirin 9000 čipsetu, koji podržava samo 4G LTE mreže, prenosi Benchmark.

Telefon ima OLED ekran dijagonale 6,76 inča, 8GB RAM-a kao i 128GB, 256GB ili 512GB skladišnog prostora.

Napaja ga baterija kapaciteta 4.400 mAh, a tu je i podrška za 66W brzo i 50W bežično punjenje. Na poleđini se nalazi glavna kamera od 50MP, uz periskop telefoto senzor od 12MP i ultraširoku kameru od 20MP. Prednja selfi kamera je opremljena senzorom od 13MP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA