≫ 

Buduća Googleova ažuriranja Androida će poboljšavati performanse vaših telefona

Korisnici ubuduće neće više morati da čekaju na izlazak novih modela telefona na tržište da bi mogli da koriste prednosti najnovijih poboljšanja sistema...

  • 0
Qualcomm, kompanija, logo, bežična telekomunikacija, pametni telefon Foto: Shutterstock

Kompanije Qualcomm i Google su objavile da će se ažuriranja za Neural Networks API isporučivati uz ažuriranja za Google Play Services. Jednostavnim jezikom rečeno, to znači da korisnici ubuduće neće više morati da čekaju na izlazak novih modela telefona na tržište da bi mogli da koriste prednosti najnovijih poboljšanja sistema.

Qualcomm navodi Google Assistant i Google Maps kao primere aplikacija koje mogu da postanu "bolje, pametnije i intuitivnije" kao rezultat tih ažuriranja. Nezavisni developeri koji implementiraju Neural Networks API, mogu biti sigurni da će najveći broj novijih Android telefona (odnosno oni sa Snapdragon hardverom) koristiti najnoviju verziju platforme, piše Android Police.

Qualcomm nije naveo konkretan datum objavljivanja novih ažuriranja, istakavši samo da će se to desiti kasnije tokom godine, prenosi Benchmark.rs.

Neural Networks API omogućava developerima da primene neke od ekstremno kompleksnih delova Neural Network procesiranja na lokalni Android hardver, što u pozadini omogućava poboljšanje performansi uređaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA