≫ 

Xiaomi postao najpopularniji proizvođač pametnih telefona u Evropi

Kineska kompanija je, u drugom tromesečju, zabeležila rast prodaje od oko 67 odsto u odnosu na isti period prošle godine...

  • 0
Xiaomi Mi 11 Pro Xiaomi Mi 11 Pro / Foto: Xiaomi

Pošto je prethodno, sredinom jula pretekla Apple i pozicionirala se odmah iza Samsunga, postavši proizvođač broj dva na globalnom tržištu pametnih telefona, kineska kompanija Xiaomi je sada zauzela prvo mesto po prodaji u Evropi.

Prema podacima iz analize tržišta kompanije Strategy Analytics za drugi kvartal ove godine, Xiaomi je zabeležio rast isporuka pametnih telefona na evropskom tržištu, na kome je prestigao Samsung i zauzeo prvo mesto kao najpopularniji brend mobilnih uređaja.

Xiaomi je, u drugom tromesečju ove godine, zabeležio rast od oko 67 odsto u odnosu na isti period prošle i zauzeo četvrtinu tržišta, sa 12,7 miliona prodatih pametnih telefona, prenosi GSM Arena.

Iz Strategy Analyticsa navode da je rast prodaje mobilnih telefona na evropskom tržištu rezultat dolaska sve pristupačnijih uređaja sa podrškom za 5G mrežu, kao i povećane potražnje korisnika sa starijim uređajima, posle prošlogodišnje situacije koju je obeležila pandemija korona virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA