Ćao Mi, zdravo Xiaomi!

Popularna oznaka koja se već 10 godina nalazi na Xiaomi telefonima od ove jeseni prestaje da postoji

  • 3
Xiaomi Mi 11 Foto: Xiaomi

Kineska kompanija Xiaomi, koja se nedavno okitila titulama najprodavanijeg brenda pametnih telefona u Evropi i drugog u svetu, rešila je da posle 10 godina ukine svoju "Mi" seriju proizvoda.

Tako se, od ove jeseni, proizvodi sa Mi oznakom u imenu više neće prozvoditi. Odluka je doneta iz želje i potrebe Xiaomija da kreira prepoznatljiviju šemu imena svojih telefona i da ih tako odvoji od ostalih uređaja iz svoje ponude.

Xiaomi Redmi logotopi Foto: Xiaomi

Naslednici telefona sa Mi oznakom u imenu ubuduće će nositi ime Xiaomi i oznaku modela iza njega. Uvođenjem novog identiteta, ispod Xiaomija kao matičnog brenda, ostaju dva podbrenda Redmi i Pocophone (Poco).

Time će Xiaomi proizvodi biti pozicionirani na vrhu ponude, dok će Redmi biti brend koji donosi velike inovacije po pristupačnijoj. Promenu naziva, pratiće i promena izgleda logotipa, a nova imena će se, osim na mobilne uređaje, primenjivati i na elemente Xiaomi ekosistema i IoT proizvode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steta

    24. avgust 2021 | 17:38

    Mi je jedino sto vredi kod xiaomi sve drugo je skart

  • MiuMi

    24. avgust 2021 | 20:00

    Koliko znam Mi je kao S u Samsung, kao Note, kao Mate u Huawei... Čemu ukidanje premijum serije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA