Testirali smo Motorolu G60 – sve što vam treba od telefona, po sjajnoj ceni

Motorolina g serija telefona poznata je po tome šta svaka nova generacija u jeftiniju klasu telefona donosi neku od premijum funkcija koje se uglavnom viđaju na mnogo skupljim premijum modelima telefona

  • 0
Motorola g60 Foto: Motorola

Motorola G60 nije izuzetak od ovog pravila, i čini se da je kompanija uspela da napravi savršen balans između onoga šta možemo da očekujemo u ovoj klasi i šta bismo zapravo želeli da jeftiniji telefoni imaju – a nemaju.

Drugim rečima, Motorola G60 donosi sve ono što vam treba, ali i nekoliko veoma prijatnih iznenađenja koja ga čine mnogo vrednijim u poređenju sa konurencijom u ovom cenovnom rangu.

Dizajn

Motorola uglavnom ne eksperimentiše sa dizajnom kada su u pitanju uređaji G klase, ali čini se da je ovaj put kompanija rešila da napravi izuzetak.

Motorola G60 odaje utisak premijum uređaja, a mali, ali veoma upečatljivi detalji, dodatno pojačavaju taj utisak.

Najprimentnija promena je modul kamere na kom se ističu tri velika senzora, ali i zadnja strana telefona koja, uprkos upotrebi plastike, nikako ne izgleda jeftino kao na drugim sličnim telefonima.

Motorola g60 Foto: Motorola

Svi tasteri pozicionirani su na desnoj ivici, i svaki poseduje drugačiju teksturu kako biste lako mogli da ih razlikujete prilikom korišćenja telefona.

Veoma lepo iznenađenje je i prisustvo 3.5mm džeka, dok je čitač otiska prstiju smešten unutar Motorola logoa na zadnjoj strani.

Motorola se zaista potrudila da malim detaljima i kvalitetnom izradom ovaj telefon izdigne u višu klasu, a to se zaista primećuje u svakodnevnom korišćenju i sve su šanse da vam vremenom izgled ovog telefona neće dosaditi.

Performanse

Zahvaljujući korišćenju gotovo čistog Androida, bez nepotrebnih aplikacija i skinova koji usporavaju rad telefona, Motorola G60 uspeva da izvuče znatno više iz Snapdragon 732G procesora i pruži zaista impresivnu brzinu. Ako tome dodamo 6GB radne i 128GB interne memorije, pred vama se nalazi prilično sposoban telefon koji neće zastati ni na trenutak u svakodnevnom korišćenju.

Motorola G60 bez problema otvara aplikacije i izlazi veoma efikasno na kraj sa multitaskingom, a sve ovo važi i kada se prebacite na igrice – ni tu vas performanse neće razočarati.

Motorola g60 Foto: Motorola

Prilikom igranja hardverski intenzivnijih igara, telefon se nijednom nije pregrejao, a veliki ekran dijagonale 6.8 inča sa 120Hz osvežavanjem, podiže celo iskustvo na nov nivo.

Sve u svemu, iskustvo korišćenja ovog telefona je zaista pravo zadovoljstvo jer radi uzuzetno efikasno i ne pokazuje nikakve lagove prilikom igranja igrica.

Posebno lep potez jeste i velika 6.000mAh baterija koja se stara da telefon možete bez ikakvih problema da koristite dva dana - bez obzira na sva opterećenja kojima ga izlažete – a možda čak i tri ako ste umeren korisnik.

Kamera

Jedna od glavnih razloga zašto su mnogi sa velikim uzbuđenjem očekivali ovaj telefon je njegova kamera.

Motorola G60 opremljen je 108MP glavnim senzorom.

Pored ove zaista odlične kamere, tu je još i 8MP ultraširoki objektiv (koji ujedno funkcioniše i kao macro kamera kako biste mogli da snimite sve one fine detalje iz blizine), kao i dubinski senzor.

Motorola g60 Foto: Motorola

Kako biste dobili najbolje moguće fotografije, stara se odličan interfejs sa mnoštvom funkcija. Sam telefon se takođe stara da vam u svakoj situaciji preporuči najbolji mod ili opciju prilikom slikanja za najbolji rezultat.

Fotografije koje G60 pravi tokom dana su odličnog kvaliteta, slike su bogate detaljima i bez zasićenosti ili pikselacije.

Ono što se posebno izdvaja jesu fotografije napravljene macro kamerom koje obiluju sitnim detaljima, ali i portret mod koji veoma lepo magli pozadinu i beleži verne boje.

Kvalitet se malo gubi kada na raspolaganju nemate mnogo svetla, ali to je i za očekivati u ovoj klasi, a dešava se i kod telefona koji su znatno skuplji.

Po ceni od 29.990 rsd, Motorola G60 je veoma sposoban telefon koji nudi odlične performanse, veoma sposobnu i svestranu kameru, ali i brojne hardverske detalje i napredne funkcije koje do sada nismo imali prilike da vidimo u ovako jeftinom telefonu.

Kada sve ovo uzmemo u obzir, zaključak je da je Motorola uspela da napravi veoma sposoban telefon koji ispunjava potrebe svih korisnika, ali i ide i korak dalje u skladu sa svojim pedigreom i donosi premijum duh u srednji segment.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA