Huawei P50 Pro: Najrealnije beleženje sveta oko nas

Huawei P50 Pro apsolutno nije samo alat za komunikaciju, već je mnogo, mnogo više od toga…

  • 0
Huawei P50 Pro Foto: Marko Jovanović

Već sam pisao o tome kako Huawei zaista više ne mora da dokazuje da može da pravi vodeće telefone koji mogu da stanu na crtu telefonima bilo kog drugog proizvođača.

U svom prvom predstavljanju telefona pisao sam da sam bio potpuno “oduvan” kamerom i njenim sposobnostima, do te mere da sam isključivo nju koristio da slikam najvažnije i najlepše trenutke sa proslave rođenja sestričine.

Kako sam sve više koristio telefon, postalo mi je jasnije da su ove kamere nešto o čemu bi svakako trebalo reći malo više nego što sam to učinio u prethodnom tekstu.

Poslednjih dana sam sve više ubeđen da Huawei P50 Pro apsolutno nije samo alat za komunikaciju, već mnogo više od toga.

Danas je to nezamenljiv “pratilac” za većinu ljudi, onaj koji sa neverovatnom lakoćom može da zameni i skupocene profesionalne fotoaparate, ali i onaj koji služi kao izraz stila.

Najnoviji Huawei vodeći telefon veoma odvažno pokazuje za šta je sposoban, posebno kada govorimo o fotografiji.

Ovaj pametni telefon kombinuje proboje kompanije u oblasti fotografije i softverskog procesuiranja sa Leica inženjeringom, proširujući tako mogućnosti svakodnevnog fotkanja. 

Renesansno partnerstvo

Huawei je već duže godina na čelu mobilne fotografije, tu nema nikakve sumnje.

Saradnja koju neguju Huawei i Leica je redefinisala fotografiju pametnih telefona. Huawei P50 Pro nastavlja ovu sinergiju – ovog puta sa četiri nadograđena objektiva kamere za još autentičnije boje i revolucionarne nivoe jasnoće i detalja.

Kao što znamo, glavna kamera ima rezoluciju 50 MP, a na raspolaganju vam je i 64 MB periskopska kamera sa 3.5x optičkim zumom, 13 MP ultra-široka kamera, ali i 40 MP monohromatska kamera.

Ovaj "koktel" kamera pravi zaista fenomenalne slike, koje se izdvajaju po svojoj oštrini, velikim brojem detalja i širokim dinamičkim rangom.

Huawei P50 Pro doneo je još jednu novinu, XD Optics Pro mehanizam, poboljšanje u odnosu na P40 seriju. Huawei XD Optics primenjuje obradu slike da ispravi optičke greške, što, najjednostavnije rečeno, znači dobre fotke.

XD Fusion Pro mehanizam uključuje novi sistem filtera za super boje, True Chroma Image Engine i Super HDR tehnologiju, što rezultira poboljšanim detaljima, bojama i dinamičkim opsegom u celosti.

DxOmark je objavio svoj test kamera najnovijeg Huawei P50 Pro telefona. Bez velikog iznenađenja, premijum telefon kineske kompanije je zabeležio kombinovani rezultat od 144 poena, što ga smešta na prvo mesto u ukupnom rangiranju kada su u pitanju kamere za telefone.

Stručnjaci za kvalitet slike, ekrana, zvuka i baterije. DxOmark koristi naučno testiranje za procenu pametnih telefona i potrošačke elektronike.

Fotografije kreirane u noćnim uslovima su još jedna jaka strana Huawei P50 Pro telefona, a nude odličnu ekspoziciju, brz autofokus i očuvanje tona kože. Kada je u pitanju snimanje videa, DxOmark ističe dobru ekspoziciju i dinamički raspon, zajedno sa stabilnim performansama autofokusa.

Malo li je? Ima još…

Huawei P50 Pro kamere uključuju zum do 100x sa poboljšanom stabilizacijom slike, makro snimke na udaljenosti od 2,5 cm, snimanje 4K videa kako prednjom, tako i zadnjom kamerom, i Dual View video snimanje gde prednja i zadnja kamera snimaju u isto vreme.

Sada vam je možda jasno zašto sam ovaj telefon, tačnije njegovu kameru, koristio da proslavim jedan od najznačajnijih trenutaka u mom životu. Reći da telefon nudi "najrealnije beleženje sveta oko nas" nije samo neki marketinški trik, već realnost. Realnost koju nam je Huawei doneo.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA