≫ 

Ovo je bio najprodavaniji Android pametni telefon u 2021. godini

Listom najprodavanijih pametnih telefona vladao je Apple, ali su se pojavili i Samsung i Xiaomi

  • 0
Android Logo Foto: Pixabay.com

Konsultantska firma Counterpoint Research je objavila svoju listu 10 najprodavanijih pametnih telefona u 2021. godini, a sedam od njih su iPhone uređaji. Ipak, na listi se nalaze i Samsung i Xiaomi telefoni.

Svih pet najprodavanijih telefona bili su iPhone uređaji, odnosno iPhone 12, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 12 Pro i iPhone 11.

Međutim, Samsung Galaxy A12 je bio najpopularniji Android telefon na listi, zauzevši šesto mesto. Counterpoint je rekao da su Severna Amerika, Latinska Amerika i Zapadna Evropa najveća tržišta za Galaxy A12.

Nije toliko iznenađenje da je Galaxy A12 na ovoj listi, jer ima dosta pristupačnu cenu, dobru baterija, dugoročnu softversku podršku i pristojan dizajn.

Xiaomi je bio jedini drugi proizvođač Android telefona u top 10, sa Redmi 9A na sedmom mestu, dok je Redmi 9 bio na poslednjem, prenosi Android Authority.

Navodno su ova dva telefona činila 22% prodaje Xiaomi uređaja prošle godine, a Kina, Indija i Azijsko-pacifička tržišta su za ove uređaje bila najveća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA