Motorolin novi koncept savitljivog telefona je potpuno drugačiji od svega što trenutno postoji

Tokom Lenovo Tech World 2022 događaja, Motorola je predstavila potpuno nov koncept telefona sa ekranom koji se po visini može povećavati i smanjivati

  • 1
Motorola razr Foto: Motorola

Brojni koncepti koje smo do sada imali prilike da vidimo najčešće su rasli u širinu, ali ne u visinu. Ideja kompanije Motorola jeste da se uređaj manjih dimenzija proširi kako bismo dobili smartfon u punoj veličini prostim pritiskom na dugme smeštenom na strani telefona.

Kada se telefon ne koristi, on može biti manjih dimenzija, i lakše stati u džep.

Novi koncept nadograđuje ideju koju je Motorola uspostavila sa razr telefonom sa savitljivim ekranom čije dimenzije se smanjuju kada se telefon preklopi.

Koncept koji je prikazan poseduje dijagonalu displeja od 5 inča, ali zahvaljujući ekranu koji se proširuje, u punoj dimenziji telefon ima OLED ekran dijagonale 6.5 inča.

Sudeći po kompaniji Motorola, novi dizajn omogućava korisnicima da imaju smartfon sa ekranom pune veličine koji se može transformisati u manji uređaj – i to bi mogla biti forma koja u ovom trenutku nedostaje tržištu.

Nova displej tehnologija na najbolji način prikazuje Motorolinu posvećenost kreiranju smislenih i revolucionarnih inovacija koje će izaći u susret svim potrebama korisnika i unaprediti njihov život.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mike

    18. oktobar 2022 | 23:39

    Pa vec vidjeno, od neke kineske firme. Isti koncept, mozda Xiaomi ili Poco, ne mogu sad da se setim, ali "rolovani" telefon je prošle godine vidjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA