Asus Zenfone 9: Kompaktna zver izvanrednih performansi

Veliki prodajni adut Asus Zenfone 9 modela su vrhunske performanse u kompaktnom pakovanju

  • 1
Asus Zenfone 9 Foto: Nikola Tomić

Asus Zenfone 8 pojavio se na tržištu sa retkom ponudom: relativno kompaktan flegšip Android po srednjoj tržišnoj ceni. Asus Zenfone 9 nastavlja tu izvanrednu filozofiju u pokušaju da stvori nešto još nezaboravnije i ambicioznije.

Kako Android telefoni iz godine u godinu postepeno postaju sve glomazniji, dašak je svežeg vazduha naići na telefon koji je dizajniran za upotrebu jednom rukom. Uprkos svojoj kompaktnosti, Asus sa novim modelom nije želeo da pristane na velike kompromise.

Činjenica da je telefon mali i da ga pokreće Android nije jedina stvar koja izdvaja Zenfone 9.

Asus je u ovaj uređaj uspeo da "ugura" vrhunske komponente, kao što je najnoviji i najbolji Snapdragon 8 Plus Gen 1 5G procesor, 5,9-inčni FHD+ 120Hz AMOLED ekran, 8 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora (za početak), a tu je i fantastičan sistem kamera.

Ovaj čipset znači da će vaše korisničko iskustvo biti na najvećem mogućem nivou. Sve radi glatko, brzo, i što je najvažnije, bez bilo kakvog "štucanja". A Asus se pobrinuo da se telefon sa takvim komponentama ne pregrejava.

Ipak, veličina nije jedina stvar koja čini ovaj telefon tako prijatnim za držanje u ruci, sam dizajn telefona igra veliku ulogu u tome.

Dizajn Asus Zenfone 9 modela je jedna od većih promena ako ga uporedimo sa prethodnikom. Asus se opredelio za ravan aluminijumski okvir, potpuno redizajniran sistem kamera, koji se sastoji od dve velike kružne izbočine.

Iako je kompaktan, na telefonu se našlo mesta i za 3,5 mm audio konektor. Pored toga, ima i IP68 sertifikat otpornosti.

Zadnja strana je takođe promenjena sa novim polimernim materijalom, tako da vas neće nervirati otisci prstiju na poleđini telefona, a materijal je izuzetno prijatan na dodir.

Prednja strana je ravna, a prelepi ekran od 5,9 inča bezbedno je ušuškan ispod Corning Gorilla Victus-a. Tu je i prednja selfi kamera od 12 megapiksela.

FullHD+ rezolucija (2400x1080) na ovom relativno malom ekranu od 5,9 inča znači da ćete dobiti veoma jasnu i oštru sliku.

Pored kvaliteta, najistaknutija stvar u vezi sa ovim ekranom je to što se njime mnogo lakše upravlja jednom rukom, jer je Asus implementirao neka veoma zgodna hardverska i softverska rešenja.

Prevlačenjem nadole na dugmetu za napajanje može da se spusti sekcija za obaveštenja, dok prevlačenje nadole na app dock-u dovodi gornju polovinu ekrana na domet vašeg palca.

Zenfone 9 ima karakter i ne možete ga pomešati ni sa čim drugim na tržištu, a to je samo po sebi impresivan podvig.

Oni koji vole da koriste telefon u pokretu trenutno neće naći bolji Android telefon.

Ono što sigurno pomaže da se Zenfone 9 izdvoji od drugih telefona su dva masivna kruga na poleđini. Sistem kamera bi možda nekome bio neobično veliki, ali to je zato što i primarna kamera od 50 megapiksela i ultraširoka od 12 megapiksela imaju jedinstveni gimbal sa šest osa koji pomaže u stabilizaciji video snimka.

Asus se pametno odlučio za Sony senzore, tako da tu nema greške. Fotografije su u svim uslovima osvetljenja izuzetno kvalitetne.

Velika tehnološka inovacija ovde je upravo taj gimbal i mogućnost snimanja 8K/24fps videa sa optičkom stabilizacijom slike. Ovaj sistem čini čuda tokom snimanja videa, a može pomoći i pri snimanju fotografija sa dugom ekspozicijom.

Na kraju, možete biti sigurni da vas baterija neće izdati. Kao što smo rekli na početku, iako je telefon kompaktan, Asus nije pristao na kompromise. Tako ćete u ovom uređaju imati masivnu bateriju od 4300 mAh koja će osigurati da telefon možete koristiti ceo dan.

Asus Zenfone 9 je fantastična ideja sa još boljom realizacijom. Od dizajna do performansi, ovo je jedan od onih uređaja koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Više informacija možete pronaći na www.asusplus.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA