≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Samsung Galaxy S23 Ultra: Moćna mašina sa zadivljujućim kamerama i premijum performansama

Vreme čitanja: oko 3 min.

Samsung Galaxy S23 Ultra poboljšava praktično sve što je njegovog prethodnika činilo kraljem pametnih telefona

  • 3
Samsung Galaxy S23 Ultra Foto: Nikola Anđić

Galaxy S23 Ultra je novi flagship telefon kompanije Samsung koji kombinuje vrhunske performanse i izvanredan sistem kamera sa lepim i elegantnim dizajnom.

Ime "Ultra" sve govori; ovaj telefon je za ljude koji žele moćnu mašinu koja je iznad svih drugih uređaja.

Samsung očigledno želi da S23 Ultra bude vrhunski uređaj koji će birati kinematografi i fotografi. Ja nisam vrhunski fotograf, niti smatram da imam nekog talenta za to, ali nakon nekoliko dana korišćenja Galaxy S23 Ultra telefona, postalo mi je i više nego jasno da novi sistem kamera neizmerno poboljšava oblasti u kojima Samsung već briljira - poput fotografije pri slabom osvetljenju - i pomera granicu onoga što je moguće još dalje.

Kada govorimo o dizajnu, relativno je teško uočiti razlike između prošlogodišnje Ultre, ali ih ima, iako su suptilne, prave razliku u tome kakav je osećaj držati ovaj telefon u ruci. Ivice su sada malo ravnije, kao i ekran, krugovi kamere su nešto veći.

Najjednostavnije rečeno - fantastično je držati ovaj uređaj, lepo prijanja ruci.

Ovaj telefon ima dimenzije 6.43 x 3.07 x 0.35 inča i 6.8-inčni AMOLED ekran sa rezolucijom 3088 x 1440 piksela. S23 linija je prva u bilo kojoj proizvodnji koja koristi Gorilla Glass Victus 2, što je najavljeno krajem prošle godine. 

Ekran može dinamički da menja svoju brzinu osvežavanja od 1Hz do 120Hz u zavisnosti od aktivnosti radi uštede baterije ili kako biste imali izuzetno "glatko" skrolovanje bez bilo kakvog "štucanja".

Kada spojite sve to u jedan izvrsni paket dobijate telefon koji pruža vrhunski doživljaj korišćenja ekrana.

Međutim, ono što ovaj telefon čini posebnim su njegove kamere. Samsung je prvi put dodao senzor od 200 megapiksela, što je očigledno poboljšanje u odnosu na prošlogodišnji model (108 mpx). 

Sa S23 Ultra, imate opciju da snimate fotografije u rezoluciji od 12 megapiksela, 50 megapiksela ili 200 megapiksela, koju možete sami podesiti. Samsungova Expert Raw aplikacija je sada integrisana u matičnu aplikaciju za kameru nakon što je prvi put preuzmete. Iako obično ne uređujem "sirove" fotografije, ovo se svakako čini prikladnim za ovakav telefon.

Snimanje u sirovom formatu omogućava fotografima da uređuju punu, nekomprimovanu verziju slike, dajući im veću fleksibilnost i podatke za rad u pogledu boja i ekspozicije.

Poboljšanje boja, dinamičkog opsega, autofokusa i performansi pri slabom osvetljenju ispod haube deluju značajnije od povećanja rezolucije.

Samsung je rekao kada je najavljivao S23 Ultra da je njihov novi senzor bolji u minimiziranju šuma i da su algoritmi postali bolji u poboljšanju tonova boja i detalja. I tako i bi.

Samsung je u velikoj meri pozicionirao ova poboljšanja u kontekstu video snimanja i fotografije pri slabom osvetljenju, ali izgleda da su očigledna i u "opštoj" fotografiji. Ove promene su uočljivije golim okom od povećane rezolucije.

Prednja kamera od 12MP je takođe impresivna, pa čak i selfiji izgledaju neverovatno.

Ovaj telefon radi na Snapdragon 8 Gen 2 čipu, sa 12GB RAM memorije i baterijom koja traje 13 sati, što znači da pruža brz i efikasan rad bez prekida. Takođe, ovaj telefon ima 256GB skladišnog prostora, što je sada standard za većinu novijih telefona.

Jednostavno rečeno, radi apsolutno besprekorno. Testirao sam ga čak i na Kopaoniku, jer mnogi telefoni imaju velikih problema sa tim prelaskom toplo-hladno. Nisam imao ni jedan jedini problem sa njim, baterija mi je držala, nisam morao da brinem da ću se izgubiti negde u snegu sa praznim telefonom.

S23 Ultra takođe ima neke od najboljih funkcija koje su do sada bile jedinstvene za Ultra seriju, kao što je S Pen. Ovo je savršena opcija za one koji vole da koriste olovku na ekranu i žele da iskoriste sve pogodnosti ove funkcije.

Ukratko, Samsung S23 Ultra je savršen telefon za one koji žele vrhunske performanse i neverovatan dizajn. Kamere su najbolje na tržištu, a S Pen je i dalje izvanredna funkcija koja je jedinstvena za Ultra seriju.

Iako ovaj telefon nije jeftin i ima neke manje nedostatke, kao što je brzina punjenja preko kabla, S23 Ultra je jedan od najboljih telefona koje možete kupiti danas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA