Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple pristaje na isplatu od 65 dolara korisnicima zbog "Batterygate" tužbe: Evo ko ima pravo na kompenzaciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skoro tri miliona vlasnika iPhone uređaja koji su se suočili sa problemima usporavanja performansi mogli bi da dobiju kompenzaciju

  • 0
iPhone 14 baterija Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Kompanija Apple možda je postigla nagodbu u sudskom postupku koji je postao poznat kao "Batterygate Lawsuit". Skoro tri miliona vlasnika iPhone uređaja koji su podneli zahtev mogli bi da dobiju kompenzaciju od oko 65 dolara po osobi.

Šta je Batterygate Lawsuit?

Krajem 2017. godine, vlasnici iPhone uređaja počeli su da izveštavaju o značajnom usporavanju performansi nakon ažuriranja iOS-a. Apple je priznao da performanse usporavaju kako baterija stari, što je izazvalo nezadovoljstvo među korisnicima. Mnogi su se osećali primoranim da kupe najnoviji model iPhone-a kako bi imali stabilne performanse i trajanje baterije. Kao odgovor na nedostatak transparentnosti, podneta je tužba protiv kompanije, poznata kao "Batterygate Lawsuit".

Ko ima pravo na kompenzaciju?

Pravo na kompenzaciju imaju vlasnici modela iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus i iPhone SE prve generacije koji su koristili iOS verziju 10.2.1 ili noviju, i koji su podneli zahtev tokom 2020. godine.

Koliko Apple plaća?

Ukupna suma koju će Apple isplatiti iznosi otprilike 65 dolara po osobi, za oko 3 miliona pojedinaca koji su podneli zahtev. Iznos može biti i veći, do 90 dolara, zavisno od broja podnetih zahteva.

Detalji o načinu isplate ili vremenu kada će korisnici moći da očekuju svoj novac još uvek nisu poznati. Čekamo zvaničnu izjavu kompanije Apple.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA