Vreme čitanja: oko 2 min.

Samsung Galaxy Z Fold5: Preklopni telefon koji postavlja nove standarde

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samsung Galaxy Z Fold5 nije samo još jedan uređaj u porodici preklopnih telefona, već sofisticiran gedžet koji spaja eleganciju, funkcionalnost i naprednu tehnologiju u jednom paketu

  • 0
Samsung Galaxy Z Fold 5 preklopni telefon Foto: Milena Đorđević

Kada govorimo o preklopnim telefonima, nemoguće je zaobići ime Samsung. Sa svojom najnovijom verzijom, Galaxy Z Fold5, Samsung je podigao lestvicu visoko, i to ne samo u svom portfoliu već i u čitavoj industriji pametnih telefona.

Najvažniji element svakog preklopnog telefona jeste njegova šarka. Samsung je otišao korak dalje s novom Flex Hinge šarkom sa dvostrukom šinom koja dodatno povećava izdržljivost i daje osećaj stabilnosti pri svakom preklapanju.

Ovo je najlakši i najkompaktniji model u porodici Galaxy Z Fold, što znači da je i više nego praktičan za nošenje u džepu ili torbi.

Samsung Galaxy Z Fold 5 preklopni telefon Foto: Milena Đorđević

Glavni ekran od 7,6 inča koristi AMOLED 2X tehnologiju sa osveženjem od 120Hz i HDR10+ podrškom. Kvalitet slike je na vrhunskom nivou, što će se posebno dopasti korisnicima koji konzumiraju multimedijalni sadržaj na svom telefonu. Osvetljenje koje ovaj uređaj nudi je ni manje ni više nego impresivnih 1750 nita. Čak i pod direktnom svetlošću, ekran ostaje kristalno čist i lako čitljiv.

Pod haubom Galaxy Z Fold5 nalazi se najnoviji čipset Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 izrađen u 4-nanometarskom procesu. To znači brže i efikasnije performanse uz manju potrošnju energije. A kad smo već kod energije, ovaj uređaj dolazi sa masivnom dvostrukom baterijom od 4400 mAh, što osigurava dugotrajnu autonomiju uređaja.

Sa varijantama od 256GB sa 12GB RAM-a, 512GB sa 12GB RAM-a i čak 1TB sa 12GB RAM-a, ovaj telefon nudi više nego dovoljno prostora za skladištenje podataka. Bez obzira da li ste entuzijasta koji voli da snima video u 8K rezoluciji ili poslovni korisnik koji zahteva brz i efikasan multitasking, Galaxy Z Fold5 ima memoriju koja odgovara svakoj potrebi.

Samsung Galaxy Z Fold5 donosi revolucionarni sistem kamera koji postavlja nove standarde u mobilnoj fotografiji. Sistem kamera, uključujući širokougaonu od 50 MP, 3x optički zum telefoto, ultraširoku od 12 MP, kao i dodatne prednje i kameru ispod ekrana, ovaj uređaj nudi neuporedivu svestranost i kvalitet snimaka. Posebno se ističe Space Zoom funkcija sa mogućnostima uveličavanja do 30x, transformišući Galaxy Z Fold5 u pravi mobilni foto studio.

Kombinacija ovih naprednih hardverskih mogućnosti sa sofisticiranim softverom otvara vrata za kreativnost na visokom nivou, bilo da snimate profesionalne fotografije ili samo želite da zabeležite svakodnevne trenutke sa stilom.

Multitasking na novom nivou

Ono što ovaj uređaj čini posebno zanimljivim je mogućnost multitaskinga. Možete imati otvorena tri prozora odjednom, što vam omogućava da, na primer, strimujete video sadržaj dok proveravate e-mail i pritom još kupujete online. Sa menijem koji može da primi dvanaest aplikacija, sada čak i četiri najčešće korišćene su nadohvat ruke. To znači da se lako možete prebacivati između poslovnih i privatnih aplikacija bez ikakvih prekida.

U svetu preklopnih telefona, Galaxy Z Fold5 je apsolutni šampion. Ovaj uređaj nije samo pokazatelj napredne tehnologije, već i simbol onoga što pametni telefoni mogu i treba da budu. Od dizajna do performansi, ovaj model je primamljiv na svim nivoima, pružajući korisnicima vrhunsko iskustvo koje se ne može lako zameniti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA