≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Budite nežni sa novim iPhone 15 Pro Max modelom: Puca prilikom blagog savijanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Popularni tehnološki jutjuber JerryRigEverything testirao je izdržljivost iPhone 15 Pro Max modela

  • 2

U svetu prepunom visokotehnoloških inovacija i naprednih materijala, očekivanja korisnika za robusnim i otpornim pametnim telefonima su nikada veća. Apple je generalno pravio izdržljive telefone, naročito nakon što su rešili problem savijanja sa svojim iPhone 6 Plus modelom iz 2014. godine, poznat kao #BendGate. Međutim, čini se da se istorija ponavlja sa najnovijim modelom, iPhone 15 Pro Max.

Prethodni incident #BendGate uticao je na reputaciju Apple-a i naterao ih da unaprede kvalitet izrade koristeći aluminijum iz serije 7000, hirurški čelik i čak titaniijum iz avionske industrije za najnovije iPhone 15 Pro serije. Ali prema najnovijem testu izdržljivosti popularnog tehnološkog jutjubera JerryRigEverything, iPhone 15 Pro Max ne ispunjava očekivanja u pogledu izdržljivosti.

U svom detaljnom ispitivanju, Jerry je iPhone 15 Pro Max podvrgnuo raznim testovima. Keramičko staklo na iPhone-u pokazalo je ogrebotine na nivou 6 i dublje žljebove na nivou 7 na Mohsovoj skali izdržljivosti. Ipak, najveći šok usledio je tokom testa savijanja, gde se uređaj slomio za manje od 5 sekundi sa minimalnim pritiskom. Pukotina je bila vidljiva na poleđini uređaja, a još šokantnije je bilo da je staklo na delu sa kamerom takođe puklo, ukazujući na očigledne slabosti u konstrukciji.

JerryRigEverything nije bio jedini iznenađen ovim razvojem događaja; očigledno je da Apple mora da se suoči sa ozbiljnim pitanjima o kvalitetu i izdržljivosti svojih proizvoda. Dok se manji brat, iPhone 15 Pro, pokazao mnogo otpornijim na iste testove, izgleda da je veliki model iPhone 15 Pro Max pao na testu.

Ako korisnici dožive ovakve probleme sa svojim uređajima, Jerry savetuje da ih pošalju na popravku u Apple Store, ali uz upozorenje da će popravka koštati oko 200 dolara. Ova vest mogla bi ozbiljno da utiče na potrošačko poverenje u Apple i njegove proizvode, naročito ako se pokaže da je ovaj incident neka vrsta povratka na #BendGate skandal koji je obeležio 2014. godinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MileMile

    29. septembar 2023 | 08:58

    Isplati ga se uzeti. Samo s njim oprezno, kao da imate jaje u dzepu. Ne trpi pritiske. Kakvo smece za tu cenu.

  • ...

    25. septembar 2023 | 11:18

    A zato su spustili cenu zamene zadnjeg stakla...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA