Vreme čitanja: oko 3 min.

Motorola je upravo promenila budućnost savitljivih telefona

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na Lenovo Tech World 23 događaju Motorola je prikazala potpuno novu dimenziju inovacija koje redefinišu mogućnosti fleksibilnog hardvera, AI tehnologije i personalnih asistenata

  • 0
Motorola Adaptive Display Foto: Promo

Kompanija Motorola se godinama nalazi na čelu inovacija u svetu mobilnih tehnologija i nastavlja da bude posvećena donošenju smislenih inovacija i iskustava korisnicima telefona. Motorola je već sada uključila AI funkcije u mnoge sfere svojih uređaja kao što su kamera, baterija, displej i unapređene performanse. Međutim, korišćenje smartfona trenutno prolazi kroz transformativne promene u čijem centru se nalazi AI koji služi, ne samo kao personalni asistent, već i kao alat koji unapređuje obavljanje svakodnevnih aktivnosti, unapređuje performanse i kreira smislena iskustva korišćenja telefona.

Predstavljanje savitljivog displeja koji se prilagođava potrebama korisnika

Motorola nastavlja da pomera granice i investira u tehnologiju fleksibilnih displeja i uređaja. Novi konceptualni uređaj koristi FHD+ pOLED displej koji se može savijati i oblikovati u različite forme, u zavisnosti od potreba korisnika.

Novi koncept može biti postavljen u standardnu formu mobilnog telefona, ali i savijen oko ruke kao nosivi uređaj.

Motorola Adaptive Display Foto: Promo

Kada je postavljen ravno, 6.9-inčni displej prikazuje kompletno Android okruženje, baš kao i svaki drugi telefon.

U savijenoj formi, uređaj može biti podešen u "sedeći", kompaktniji, položaj i dalje pružajući kompletno Android iskustvo.

Korisnici novi koncept mogu i obmotati oko ruke za iskustvo slično onom koje trenutno pruža Motorola razr 40 ultra, pametni telefon na preklop.

Potpuno novi AI koncepti

Motorola razume važnost personalizacije uređaja potrebama korisnika i nastavlja svoju posvećenost istraživanju novih načina na koje AI može da unapredi prilagođavanje uređaja korisnicima i pruži im zaista jedinstveno iskustvo korišćenja.

Motorola je razvila generativni AI model, koji radi lokalno na uređaju, sa ciljem da korisnicima dozvoli da svoj lični stil prenesu i na telefon.

Sa ovim konceptom, korisnici mogu da aplouduju ili zabeleže sliku svog autfita i kreiraju nove i jedinstvene AI generisane slike koje oslikavaju njihov stil. Ove slike potom mogu da se koriste kao unikatne pozadine telefona.

Motorola Adaptive Display Foto: Promo

MotoAI

Lenovo razvija ličnog asistenta za PC i smartfon uređaje. Novi AI model razvijen je tako da nikada ne prestaje sa učenjem i poseduje jedinstveni model koji je prilagođen svakom korisniku i štiti njegovu privatnost.

Model je takođe dizajniran sa bazom znanja koja se adaptira na šablone i način korišćenja uređaja uz pomoć prirodnog glasa ili unosa teksta.

MotoAI koncept predstavlja inovativni pristup najnovijem trendu AI tehnologija sa velikim jezičkim modelima i dozvoljava korisnicima da vrše interakciju sa ličnim MotoAI asistentom i dobiju odgovore na pitanja, posebno kreiran tekst poruke koju žele da pošalju i mnoge druge funkcije koje mogu da im unaprede i olakšaju život.

MotoAI je u stanju da procesuira podatke i obavlja taskove lokalno na uređaju, nudeći tako dodatni sloj zaštite korisnicima.

MotoAI poseduje i bazu znanja na samom uređaju koja prati šablone ponašanja korisnika i njihova interesovanja kako bi ponudio ličnije i dinamičnije iskustvo interakcije tokom vremena.

2.0 Mobile Doc Scan

Prepoznajući potrebu za skeniranje dokumenata u realnom vremenu i u pokretu, Motorola je predstavila AI koncept model koji unapređuje mogućnosti Doc Scanner aplikacije, koja je integrisana u kamere kopmanijinih telefona.

Ova inovacija ima za cilj da poboljša finalni kvalitet skenirane slike, umanjujući nabore i senke kako bi dokumenti izgledali što oštrije i jasnije.

Motorola Adaptive Display Foto: Promo

AI sažimanje teksta

Motorola je u okviru svoje strategije posvećena pomaganju korisnicima da svoju produktivnost podignu na nov nivo, uz pomoć različitih aplikacija i inovativnih rešenja. AI pregled teskta uzima duge čet poruke, mejlove i izveštaje i sažima ih kako bi korisniku predstavio ključne informacije, podatke i poruke za lako i brzo pregledanje i razumevanje.

Zamagljivanje privatnih podataka

Nova Motorolina funkcija koristi AI kako bi zaštitila sve informacije korisnika tako što na ekranu identifikuje i zamagljuje delove sadržaja koji prikazuje profilne slike i imena korisnika na postovima društvenih mreža.

Pogled u budućnost

Motorola je predstavila 4 AI koncepta koji obećavaju redefinisanje svakodnevnih iskustava korisnika – od generativne AI tehnologije do pozadinskih slika, koje udahnjuju život u ekran telefona, do napredne AI zaštite, koja maksimalno štiti lične podatke korisnika.

Novim rešenjima Motorola nastavlja sa svojom misijom da kreira inovativna rešenja koja unapređuju mobilnost, prenosivost uređaja i korisnička iskustva vlasnika njenih telefona.

Kako biste saznali više, posetite www.lenovo.com ili čitajte o najnovijim vestima na Story Hub ili Motorola Global Blog.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA