Vreme čitanja: oko 3 min.

Motorola edge 40 neo – Pristupačan luksuz

Vreme čitanja: oko 3 min.

Motorola edge 40 neo izgleda i nudi sve ono što bismo očekivali od premijum smartfona, ali je njegova cena iznenađujuće niska

  • 0
Motorola edge 40 neo Foto: Promo/ Motorola

Čini se da je Motorola poslednjih godina veliki fokus stavila na dizajn i izgled svojih uređaja, a edge 40 neo nije izuzetak.

Dizajniran je u saradnji sa Pantone insititutom, vodećim telom kada su u pitanju boje, a rezultat ove saradnje je telefon koji dolazi u bojama koje zaista plene pažnju i osvežavaju tržište smartfona, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da je većina telefona drugih kompanija najčešće dolazi u crnoj boji.

U pitanju nije samo marketinški trik i to je evidentno istog trenutka kada edge 40 neo izvadite iz kutije.

Dizajn i boja telefona uživo izgledaju još upečatljivije nego na slikama, a primetne su i izuzetno tanke ivice i manja težina uređaja u poređenju sa konkurencijom.

Sa prednje strane smešten je 6.55-inčni pOLED displej sa ivicama koje su zaobljene oko rama telefona, i koji čini da neo 40 izgleda znatno skuplje i elegantnije.

Motorola je ovim displejom zaista želela da impresira korisnike, pa tako na raspolaganju imamo FHD+ rezoluciju koja isporučuje kristalno čiste detalje, oštra slova i veoma precizne boje. Tu je i HDR10+ standard za sve fanove video materijala koji mogu da računaju na svetlije snimke, živopisne boje i senke.

Motorola edge 40 neo Foto: Promo/ Motorola

Iako uvek imamo visoka očekivanja svaki put kada krenemo da koristimo novi telefon, Motorola je ipak uspela da ih nadmaši 144Hz brzinom osvežavanja ekrana zahvaljujući kojoj sistemske animacije i grafika u igrama izgledaju veoma glatko, pogotovo ako poređenje pravimo sa drugim modelima čije osvežavanje ekrana često ide samo do 90Hz.

Kao i što smo navikli, pozadina telefona rezervisana je za dve kamere – 50MP glavnu sa optičkom stabilizacijom slike i 13MP ultra širokougaonom koja takođe nudi mogućnost snimanja 4K UHD videa, dok je sa prednje strane smeštena 32MP selfi kamera.

Fotografije koje pravi edge 40 neo dolaze sa puno detalja, boje nisu zasićene i veoma su svetle, bez obzira na to da li slikate po danu, ili tokom noći u uslovima slabijeg osvetljenja.

Unutrašnjost kućišta krije sposoban MediaTek Dimensity 7030 procesor koji je uparen sa 12GB radne i 256GB interne memorije.

Ovo je ujedno i jedina dostupna konfiguracija, na šta svakako ne možemo da se požalimo jer telefon radi izuzetno brzo, bez ikakvog seckanja i pregrevanja, pa čak i kada je maksimalno opterećen. Drugim rečima, bez problema ćete moći da koristite više aplikacija u isto vreme, igrate zahtevnije igre i surfujete internetom.

Sve ovo napaja baterija kapaciteta 5.000mAh, tako da možete da očekujete prilično dobru autonomiju i celodnevno korišćenje telefona.

Motorola edge 40 neo Foto: Promo/ Motorola

Motorola se postarala da u pakovanje uključi i 68W punjač koji je u stanju da bateriju napuni do 50% kapaciteta za svega 15 minuta.

Ono što bismo još posebno izdvojili svakako je IP68 sertifikat zaštite od vode i prašine koji je takođe najčešće rezervisan samo za premijum uređaje, čitač otiska prsta smešten ispod ekrana, stereo zvučnici i boje koje zaista donose novu dimenziju izgleda ovog uređaja.

Kada pogledamo cenu i šta sve edge 40 neo pruža, ne možemo se oteti utisku da je pred nama izuzetan telefon koji pored upečatljivog dizajna i jedinstvenih boja poseduje i performanse koje su za klasu bolje.

I to je zaista retkost kada su u pitanju telefoni srednje klase koji najčešće nude dovoljno dobro, a vrlo retko izuzetno, kao Motorola edge 40 neo.

Kada sve ovo uzmemo u obzir, Motorola edge 40 neo dolazi sa brojnim unapređenjima i specifikacijama koje zaista čine da ovaj telefon ima možda najbolji odnos cene i kvaliteta u srednjoj klasi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA