Vreme čitanja: oko 1 min.

Google obećava da Find My Device kada je telefon isključen neće biti ograničen samo na Pixel uređaje

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova mreža obuhvata preko milijardu aktivnih uređaja širom sveta, olakšavajući njihovo praćenje

  • 0
Find My Device Google Foto: bangoland / Shutterstock.com

Google je u utorak zvanično pokrenuo svoju novu Find My Device mrežu, nakon što je Apple dodao zaštitu protiv neželjenih tragača u iOS. Ova mreža obuhvata preko milijardu aktivnih uređaja širom sveta, olakšavajući njihovo praćenje.

Posebno zanimljiva funkcija je mogućnost praćenja Pixel 8 i Pixel 8 Pro telefona čak i kada su isključeni ili im je baterija prazna. Nakon objave, mnogi su se pitali da li će ova korisna funkcija biti dostupna i na drugim pametnim telefonima. Google je na to odgovorio potvrdno, najavljujući da će funkcija "eventualno" biti dostupna na drugim uređajima.

Google je saopštio da radi sa proizvođačima pametnih telefona i proizvođačima čipsetova na omogućavanju ove funkcionalnosti za druge modele u budućnosti. Očekuje se da će ova funkcija prvo biti dostupna na dodatnim premium Android pametnim telefonima, pre nego što postane dostupna na pristupačnijim modelima.

Specijalizovani hardver omogućava lociranje uređaja sa praznim baterijama na Pixel 8 i Pixel 8 Pro modelima, pokrećući Bluetooth čip čak i kada su uređaji isključeni ili su "ostali bez soka". Google podstiče druge proizvođače uređaja da usvoje isti pristup.

Još uvek nije jasno koji premium Android pametni telefoni će biti prvi nakon pomenutih Pixela koji će dobiti ovu funkciju, kao ni da li Google planira da je omogući i na starijim modelima Pixela. Najvažnije, Google nije dao informacije o tome da li postojeći telefoni, osim Pixel 8 i Pixel 8 Pro, imaju potreban hardver za ovu funkciju ili ćemo morati čekati narednu generaciju proizvoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA