≫ 

Ne instalirajte novi Windows 10 apdejt, inače vam preti "plavi ekran smrti"

Microsoft je objavio opcionalno (neki kažu, hvala bogu da nije obavezno) ažuriranje, pod oznakom KB4541335, u kome bi trebalo da su sadržane sve najnovije "zakrpe", ali...

  • 3
Microsoft Windows 10 Foto: Shutterstock

Sajtovi koji prate svet tehnologije poslednjih dana su puni negativnih reakcija na posldenje ažuriranje koje je Microsoft objavio za operativni sistem Windows 10.

Nakon instaliranja poslednje nadogradnje brojni korisnici tog operativnog sistema prijaviljivali su različite probleme koje je ona prouzrokovala njihovim računarima, za koje tvrde da su veoma širokog raspona, od manjih i lako rešivih bagova, do "katastrofalnih" koji računare čine gotovo neupotrebiljivima.

Microsoft je objavio opcionalno (neki kažu, hvala bogu da nije obavezno) ažuriranje, pod oznakom KB4541335, u kome bi trebalo da su sadržane sve najnovije "zakrpe".

Nakon preuzimanja ažuriranja, koje su korisnici preuzeli nadajući se ispravljanju prethodnih problema i bagova, kod nekih je došlo do znatnog usporavanja rada operativnog sistema. Osim toga, korisnici su počeli da prijavljuju i da se brojne aplikacije sporo pokreću i isto tako rade.

A da sve bude još gore, veliki broj korisnika je prijavljivao "pad" sistema i pojavu tzv. "plavog ekrana smrti" (BSOD - Blue Screen of Death), a u pojedinim slučajevima Windows 10 je jednostavno odbijao da se podigne pa su im računari zapali u tzv. "bootloop".

Iako se Microsoft povodom problema sa svojim poslednjim kumulativnim apdejtom zvanično još uvek nije oglasio, korisnicima se preporučuje da obrate pažnju na KB4541335 i ga ne instliraju.

Microsoft Windows 10 Foto: Shutterstock

Ostaje nam jedino da se nadamo da će Microsoft u skorije vreme uspeti da ispravi sve probleme koje korisnici trenutno i objaviti zakrpu koja će im omogućiti da ponovo bez problema mogu da koriste svoje računare, savetuje sajt MSPowerUser.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vv

    6. april 2020 | 22:45

    PA JEL TOLIKO TEŠKO NAPRAVITI KORISNI UPDATE KOJI NEMA PROBLEMA???? KAKVI TO STRUČNJACI RADE U MICROSOFTU??

  • penzioner

    7. april 2020 | 16:02

    kod mene od 24-og marta ažuriran KB4541335 ..radi perfektno..bez problema, Ram 12 Gb.procesor intel 5...itd....

  • E jbg

    7. april 2020 | 08:54

    Ja uoravo instaliram na 12% do comlete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA