≫ 

"Procureo" novi Windows 11: Kako izgleda, kako zvuči i šta nam sve donosi?

Na društvenim mrežama su se pojavile prve slike koje pokazuju izgled nove verzije Microsoftovog operativnog sistema, na kojima se kao najupečatljivije primećuju promene u dizajnu...

  • 2
Windows 11 Printscreen: Twitter/@tomwarren

Informacije o izgledu i novim funkcijama Windowsa 11 poznatog i pod kodnim imenom "Sun Valley", dospele su u medije nakon što je nekoliko skrinšotova završilo na kineskom sajtu Baidu, da bi se potom pojavila informacija da je novi operativni sistem "procureo".

Tim informacijama se pozabavio urednik portala The Verge, Tom Voren, koji se potrudio da iz dostupnog materijala sazna što više o novom Microsoftovom operativnom sistemu.

Novi Windows 11 se ne razilkuje mnogo od svog prethodnika, a najvidljivije vizuelne promene su uočljive kod Start menija koji je sada širi, drugačije organizovan i centralno pozicioniran na ekranu. Start meni ima zaobljene ćoškove  i moguće ga je pomerati levu ili desnu stranu ekrana. Ikonice na taskbaru takođe se nalaze na sredini.

Windows 11 korisnicma donosi nove brze kontrole, pomoću kojih je jednim klikom moguće pristupiti svim aplikacijama na računaru. Ova inovacija predstavlja ekvivalent padajućih menija, koja su već deo operativnog sistema. Prozore različitih programa i aplikacija sada je moguće brzo otvoriti jedan do drugog ili ih grupisati u posebne odeljke na radnoj površini.

Osim toga, Windows 11 dolazi i sa novim zvukovima koji se mogu čuti prilikom svakog pokretanja operativnog sistema. Novitet je nova verzija Xbox aplikacije koja je sada deo samog operativnog sistema, što korisnicima omogućava direktan pristup svim naslovima u okviru Xbox Game Pass servisa.

Windows 11 je, izgleda, sakupio sve korisne elemente dosadašnjih eksperimentalnih verzija, sa naglaskom na Windows 10X, i integrisao ih u svoj novi softverski paket. A koliko je sve to dobro, saznaćemo kada se pojave prvi testovi...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    16. jun 2021 | 16:33

    Jel samo meni nije jasno šta je ovde novo osim windows logoa na start meniju koji izgleda onako kako smo svi smatrali da treba da izgleda još pre 8 i više godina

  • Ja sam

    17. jun 2021 | 00:40

    Promenili samo taskbar...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA