≫ 

Evo kako će izgledati digitalni vodeni žig ako instalirate Windows 11 na PC-ju koji ga ne podržava

Pripremite se za digitalni vodeni žig ako ste koristili zaobilazno rešenje za instaliranje Windows “jedanaestice”

  • 1
Windows 11 Foto: Microsoft

Microsoft ne odustaje od planova da “upozorava” korisnike Windows 11 operativnog sistema ukoliko su ga instalirali na računaru koji ga ne podržava.

Microsoft je testirao ovu funkciju prošlog meseca, kao što je Telegraf.rs pisao, ali ona se sada uvodi u Release Preview neposredno pre lansiranja nove verzije operativnog sistema. Digitalni vodeni žig nije naveden u listi “poboljšanja” za ovo ažuriranje, ali testeri su primetili da će se naći u novoj verziji Windows-a.

Možda vam ovo upozorenje deluje poznato. U donjem desnom uglu ekrana navodiće se da "sistemski zahtevi nisu ispunjeni", a trajno prisustvo ovog digitalnog vodenog žiga na radnoj površini, gotovo isto kao upozorenje da "Windows OS nije aktiviran" (ako znate na šta mislim...), definitivno predstavlja iritantnu funckiju.

Evo kako izgleda.

Ipak, žig je daleko manje istaknut i prozirniji od upozorenja da niste aktivirali Windows.

Microsoft je ranije koristio slična upozorenja za neaktivirane (čitaj piratske) verzije Windows-a i ograničavao funkcije poput tamnog režima i slično. Čini se da Microsoft ne eksperimentiše sa sličnim ograničenjima funkcija, a digitalni vodeni žig na radnoj površini verovatno može biti onemogućen nekim promenama registra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    23. mart 2022 | 07:11

    I kad preteraju sa BS na Windows pređeš na Ibuntu i rešiš problem!Ko god je radio na Apple zna da je Linux bliži Apple i da je sasvim okej za rad na računaru. Usuđujem se reći da je bolji od windowsa ali naravno to je stvar ukusa.Ibuntu je tolko poboljšan da je zabavan i lak za rad, a i otvoren je kod tako da je za Dž :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA