Koliko struje troši vaš računar? Evo kako to možete izračunati

Da biste tačno odredili koliko struje vaš računar koristi, možete se osloniti na različite online alate dostupne na internetu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • El.inž

    29. jul 2023 | 16:46

    Ha. Prosto ko pasulj. Potpuno tačno! Uzeo sam unimer i izmerio struju. Moj računar star 10god, i5, i pri nekoj igri ( opterećena grafička kartica) ne prelazi 80 W, naravno sa monitorom i WiFi modemom. Nisam merio potrošnju drugog, novog računara, ali i verujem da ne troši ništa više od starijeg, s obzirom da nema grafičku karticu, a procesor od 130 ili 150W ne radi ni sa 50% snage. Dakle stotinak vati, te nema potrebe nizakakvom štednjom. Mislim da su naduvane brojke od 300W za neke grafičke kartice! U svakom slučaju, ako se računar koristi, nema potrebe često ga isključivati i uključivati. Ako znamo da ga nećemo koristiti tri- četiri sata, onda ga treba isključiti zbog čuvanja elektrolitskih kondenzatora, i uduvavanja prašine u računar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA