Vreme čitanja: oko 1 min.

Windows 11 zaostaje za svojim prethodnikom čak i nakon dve godine na tržištu

Vreme čitanja: oko 1 min.

I pored svih unapređenja, Windows 11 ne uspeva da preuzme primat od svog prethodnika, prema poslednjim izveštajima

  • 0
Windows 11 Foto: Curt Bauer / Shutterstock.com

Na tehnološkoj sceni trenutno se mnogo raspravlja o popularnosti Windows 11. U poređenju sa svojim prethodnikom, Windows-om 10, čini se da novija verzija operativnog sistema još treba da se dokaže.

Trenutni podaci ukazuju na to da Windows 10 nastavlja da dominira tržištem operativnih sistema, iako je Windows 11 već dve godine među korisnicima. StatCounter statistika sugeriše da najnovija verzija Windows-a ne pokazuje značajniji rast u poslednjih nekoliko meseci.

Uprkos pokušajima Microsoft-a da motiviše korisnike da pređu na novu verziju, većina se i dalje odlučuje za pouzdanost i stabilnost Windows 10. Impresivnih 71% korisnika je verno "desetki", dok je udeo korisnika Windows 11 samo 24%.

Jedan od razloga za ovakvu situaciju može biti oprez mnogih preduzeća i pojedinaca prilikom prelaska na novi operativni sistem, naročito ako već koriste sistem koji im dobro služi. Mnoge kompanije koje su se odrekle Windows 7 odlučile su da umesto na Windows 11, pređu na proverenu verziju - Windows 10.

Bez obzira na sve, važno je napomenuti da Windows 11 donosi niz unapređenja i novih funkcija u odnosu na prethodne verzije. Iako postoji nekoliko pitanja i izazova vezanih za novi sistem, Windows 11 svakako zaslužuje pažnju i priliku da pokaže svoj potencijal.

U narednim godinama biće zanimljivo pratiti razvoj situacije, pogotovo s obzirom na to da bi trebalo da se pojavi nova verzija Microsoftovog operativnog sistema. Da bi Windows 11 stekao veću popularnost, Microsoft će verovatno morati da uloži dodatne napore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA