Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft će dozvoliti korisnicima da obrišu Edge, Bing i onemoguće reklame na Windows 11, ovo je razlog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnici će imati mogućnost da deinstaliraju gotovo sve aplikacije koje su preinstalirane sa operativnim sistemom

  • 0
Windows 11 Printscreen: Twitter/@tomwarren

Microsoft je u skladu sa Zakonom o digitalnim tržištima (DMA) u Evropskoj ekonomskoj zoni (EEA) najavio značajne promene za svoj operativni sistem Windows 11. Ove promene, predstavljene kroz nedavni blog post kompanije, osmišljene su da korisnicima pruže veću kontrolu i fleksibilnost u korišćenju softvera.

Ključna novina je mogućnost potpune deinstalacije Microsoft Edge pregledača sa Windows 11 uređaja. Ovo je značajan korak za Microsoft, s obzirom na to da je Edge bio integralni deo Windowsa od njegovog lansiranja. Takođe, korisnicima će biti omogućeno da onemoguće Bing kao pretraživač unutar Windows pretrage, čime se povećava izbor u pogledu pretraživačkih alata.

Dodatno, korisnici će moći da isključe Microsoft News feed i reklame u Widget Board-u, što doprinosi većoj personalizaciji i manje invazivnom korisničkom iskustvu. Windows 11 će takođe bolje priznavati korisničke podrazumevane postavke, uključujući izbor pregledača, medijskih plejera i ostalih aplikacija.

Važno je napomenuti da će korisnici imati mogućnost da deinstaliraju gotovo sve aplikacije koje su preinstalirane sa operativnim sistemom. Ova funkcija ističe Microsoftovu posvećenost pružanju veće slobode korisnicima u upravljanju njihovim softverskim okruženjem.

Ove promene imaju značajan uticaj na softversku industriju, pokazujući Microsoftovu spremnost da se uskladi sa regulativama i unapredi konkurenciju. Očekuje se da će ove izmene rezultirati većim izborom i kvalitetom usluga za korisnike, te da će podstaknuti inovacije u celokupnoj industriji.

Za korisnike u EEA, ove promene predstavljaju važan korak napred u smislu kontrole nad njihovim digitalnim okruženjem. Mogućnost prilagođavanja softvera prema ličnim preferencijama ne samo da poboljšava iskustvo korišćenja, već i podstiče razvoj korisnički orijentisanih rešenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA