Vreme čitanja: oko 1 min.

Copilot stiže u Windows 11 File Explorer

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tehnologija koja stoji iza Copilot-a zasniva se na naprednim modelima veštačke inteligencije koji omogućavaju izvođenje različitih zadataka

  • 0

Microsoft nastavlja sa integracijom svog AI pomoćnika, Copilot-a, u sve više funkcija operativnog sistema Windows 11, najavljujući sada njegovo uključivanje u File Explorer. Ova novina, koja je trenutno u fazi nezvaničnog testiranja, prvi put je otkrivena zahvaljujući curenju informacija od korisnika PhantomOfEarth na platformi X, a potom potvrđena od strane Windows Latest.

U okviru najnovije verzije Windows 11 Build 26080, korisnici mogu da primete opciju Copilot prilikom desnog klika na datoteku, što omogućava pristup funkcijama poput "Pošalji Copilot-u" ili "Sažmi". Funkcija "Pošalji Copilot-u" omogućava korisnicima da postave pitanja ili šalju zahteve vezane za datoteku direktno unutar Copilot interfejsa, dok opcija "Sažmi" pruža korisniku kratki pregled dokumenta u obliku spiskova.

Microsoft intenzivno radi na proširenju Copilot funkcija, dodajući ovog AI asistenta u Windows 11 traku zadataka, Microsoft 365, te integracijama u razne aplikacije kao što su Paint i Photos. Takođe je najavljeno da će budući PC-ji sa Windows 11 operativnim sistemom imati poseban taster na tastaturi namenjen Copilot-u.

Tehnologija koja stoji iza Copilot-a zasniva se na naprednim modelima veštačke inteligencije koji omogućavaju izvođenje različitih zadataka, uključujući sažimanje informacija, generisanje teksta i slika, pisanje i uređivanje koda, kao i automatizaciju raznih drugih akcija koje mogu biti zamorne za korisnike.

Iako je Copilot u File Explorer-u još uvek u fazi testiranja i nije poznato kako će konkretno izgledati sažeci datoteka, očekuje se da će ova funkcija biti korisna za brz pregled sadržaja dokumenata. Windows Latest takođe navodi da bi u budućnosti mogle biti dodate dodatne akcije, kao što su "prepiši" i uređivanje slika u smislu uklanjanja pozadine ili poboljšanja rezolucije slika.

Sve u svemu, izgleda da će Copilot sve više postajati deo svakodnevnog iskustva korisnika Windows 11 operativnog sistema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA