≫ 

Srbija odobrila Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda

Microsoft je dobio odobrenje od još jedne zemlje za kupovinu Activision Blizzarda, pri čemu je Srbija najnoviji region koji podržava tu akviziciju

  • 2

Microsoft je zvanično dobio odobrenje iz još jednog regiona za kupovinu Activision Blizzarda, a Srbija je najnovija zemlja koja je odobrila taj potez.

Kupovina gejming studija iza gigantske franšize kao što je Call of Duty bila je jedna od najvećih tema u gejmingu tokom 2022. godine, nakon što je Microsoft najavio kupovinu početkom ove godine.

Ovaj potez Microsofta izazvao je lančanu reakciju jer su mnogi drugi studiji počeli da najavljuju svoje velike akvizicije, pa je ubrzo nakon toga i Sony najavio da kupuje Bungie. Sada je Microsoft napravio još jedan korak ka završetku dogovora.

Iako je priča bila jedna od najvećih ikada u gejmingu, ova akvizicija je naišla na ozbiljan otpor. Zakonodavci i organizacije u SAD i Evropi pokrenuli su istrage o akviziciji. Najveći Microsoftov konkurent, Sony, takođe je bio glasno protiv ovog poteza iz straha da će Microsoft učiniti da jedna od najvećih franšiza na svetu, Call of Duty, postane Xbox ekskluziva.

Novi izveštaj Reutersa otkrio je da je Srbija ponudila svoje "bezuslovno" odobrenje za ovu akviziciju. 

Odobrenje od strane Srbije je navodno usledilo nakon što su dva druga regiona nedavno ponudila podršku za taj potez, pošto su Brazil i Saudijska Arabija već to odobrili, prenosi GameRant.

U SAD, međutim, Federalna trgovinska komisija (FTC) navodno razmatra antimonopolsku tužbu kojom će blokirati akviziciju.

Kupovinom Activision Blizzard-a, Microsoft će na raspolaganju imati franšize kao što su Call of Duty, Warcraft, Diablo, Overwatch i Candy Crush. A kako kaže šef Xbox-a, očekuje se da će se mnogi od ovih naslova naći u Xbox Game Pass-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    3. jul 2023 | 01:00

    Bravo za Britaniju i Amere, mrzim ih, ali bravo za pokusaj zaustavljanja novog monopola. Ovo nam zaista ne treba u video igrama...

  • Ivanka

    30. novembar 2022 | 13:49

    hahahahahahahaha Ako ih je srbija podržala sigurno će sve biti kako treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA