≫ 

Fallout i Doom QA testeri su formirali najveći sindikat u američkoj gejming industriji

QA tester je izuzetno bitna osoba u IT firmi. Njegov zadatak je da testira softvere, da pronalazi greške i bagove i proveri da li određeni program besprekorno funkcioniše pre nego što se pusti u rad

  • 0

QA testeri u ZeniMax Studios u vlasništvu Microsofta, koji prave Elder Scrolls, Fallout i Doom igre, glasali su za formiranje sindikata, čime su postali prvi gejming studio koji je oformio sindikat pod Microsoftom, ali i najveća grupa QA testera koje predstavlja sindikat u američkoj gejming industriji.

ZeniMax Workers United i Communication Workers of America nisu podelili tačan broj glasova, ali su rekli da je 300 QA testera velikom većinom glasalo za formiranje sindikata.

QA je skraćenica od quality assurance, tj provera kvaliteta. QA tester je izuzetno bitna osoba u IT firmi. Njegov zadatak je da testira softvere, da pronalazi greške i bagove i proveri da li određeni program besprekorno funkcioniše pre nego što se pusti u rad. Posao je odgovoran jer sve greške koje se ne uoče na vreme mogu mnogo da koštaju firmu.

QA tester se brine i za to da određeni program, aplikacija ili igrica bude jednostavna za korišćenje. Pored toga, proverava i funkcionalnost programa, korisnično iskustvo, bezbednost podataka itd. Zato mora dosta da komunicira sa ostalim članovima tima, programerima i dizajnerima, kako bi finalan proizvod bio besprekoran.

Radnici su odlučili da se učlane u sindikat potpisivanjem sindikalnih ovlašćenja ili glasanjem preko onlajn portala. Kao što je kompanija ranije obećala, Microsoft je priznao sindikat.

Motherboard je prethodno razgovarao sa organizatorima u ZeniMax-u tokom perioda sindikalnih izbora. Radnici su rekli da su se odlučili na sindikalno udruživanje iz mnogo razloga, koji su se vremenom gomilali.

Prošle godine, QA testeri u Raven Software-u, razvojnom studiju koji radi pod okriljem Activision Blizzarda i koji je nedavno bio fokusiran na igru Call of Duty: Warzone, glasali su za formiranje sopstvenog sindikata. Glasanje je bilo istorijsko i stvorilo je prvi veliki gejming sindikat u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo su velike promene za gejming industriju u Americi, i sigurno neke koje ćemo osetiti na globalnom nivou. Posebno ako Microsoftova akvizicija Activision Blizzarda prođe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA